Yeni
Loading...

İLÇEMİZDE KORANA VAKALARI YİNE YÜKSELİYOR!.


       İlçemizde vaka sayıları her geçen gün artmaya devam ederken, denetimler sürmesine rağmen vatandaşların rahat tavırları dikkatlerden kaçmıyor. Üç beş ay öncesine ilçemizde vaka sayıları ikili hanelere düşmüşken, şu an vaka sayıları 219 a yükseldi. İlçemizde temaslı olarak karantinada olan kişi sayısıda 185 kişi oldu. Mutantlı koronavirüs enfeksiyonuyla birlikte çocuklarda vaka artışı görüldüğüne dikkat çeken yetkililer; çocuklarda üst solunum yolu ve koronavirüs enfeksiyonlarına karşı alınması gereken tedbirler hakkında ailelere önerilerde bulundu.

    Özellikle  “Okullarda yüz yüze eğitimin başlamasının ardından, çocuklarda vaka sayısında artışlar görülmeye başlandı.Kısıtlamaların esnetilmesiyle de vatandaşlarımızda bir rahatlama oluştu. Bu süreçte vaka sayısının artmasından ötürü, ailelerin önceliği çocuklarının kurallara uymalarını sağlamaları gerekmektedir. Çocukları virüsten korumanın en önemli yolu; maske, masefe ve hijyen kurallarına dikkat etmektir. Bununla birlikte çocukların sağlıklı ve düzenli beslenmesini sağlamak ailelerin önceliği olmalıdır” açıklamasında bulundu.

   İlçemizde ikili eğitim görülen okullarda ders saatlerinin yarım saate düşürülmesi ile öğrenciler rahat bir nefes alırken velilerde alınan karardan memnun olduklarını ifade ettiler. Yetkililer yine de tedbirlerin elden bırakılmamasını ve aşı zamanı gelen vatandaşların mutlaka aşılarını vurdurmaları gerektiğini belirtiyorlar.

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder