Yeni
Loading...

BAŞKAN' LA DOBRA DOBRA...

 

- Borçlu bir belediye devraldınız, borcunuz azaldı mı? Çoğaldı mı?

- Sokak ta yürürken vatandaşlardan nasıl tepkiler alıyorsunuz? 

- Belediyeden işçi çıkarımları konusunda çok eleştiri alıyorsunuz. İşçileri neden çıkarıyor sunuz? İşçilere Mobbing uyguluyor musunuz? Belediyede şuan gereğinden fazla işçi çalışıyor mu?

- Seçim Mitinglerinde Ak Partili Belediye Başkanı Sadettin ARSLAN'ı Belediyenin mallarını sattı gerekçesiyle eleştirerek; "Babanızın malını mı satıyorsunuz?" Diyordunuz. Peki siz şimdi neden Belediyenin mallarını satıyorsunuz? 

- Belediye Şirketine bağlı Petrol Ofisinde kaybolan 73 Milyon Lira nerede? 

- Borçlardan dolayı sattığınız makam aracının yerine, yeni bir makam aracı alacağınız doğru mu? 

- 3 Yıllık dönemde başarılı olduğunuzu düşünüyor musunuz?

- Önümüzdeki Belediye seçimlerinde İyi Parti ile ittifakınız sürecek mi? Siz yeniden aday olacak mısınız? Gibi kamuoyunda merak edilen soruları Başkan UYGUN'a yönelttik.   

Gazetemizi ziyarete gelen Belediye Başkanı Mert UYGUN'a gündemdeki soruları sorduk ve Başkan UYGUN sorularımıza içtenlikle cevap verdi.

- Başkanım öncelikle 3 yıl sizin açınızdan nasıl geçti?

Yaklaşık 3 yılın verimli geçtiğine inanıyorum Ama, daha da iyi olabilirdi. Göreve geldiğimizde, günü geçen yüklü bir borcumuz vardı. Onları toparlayıp icraatlarımıza başlamayı düşünüyorduk ki, 'pandemi' malesef bizim bürokrasideki hızımızı kesti. Bu problemi de aşmaya hazırken şimdi de, maalesef döviz kurlarından kaynaklı zamlar, işimizi zorlaştırmaya başladı. Bu 3 yılda verimli olan; Problemler yaşarken, icraatlar yapabilmekti...

-Vaatte bulunduğunuz hangi projeleri hayata geçirdiniz ve vaatte bulunduğunuz projeler hangi aşamada?

- Öncelikle mahallelerde düğün yeri projemizin 4.sü bitmek üzere. İtfaiye-mizi ve kademe binamızı taşıdık. Vaatte bulunduğumuz pehlivan güreşle-rimizi gerçekleştirdik

  Vaatlerden önce, ivedilikle yapılması gereken problemlerimizi gördük ve onları yapmaya başladık. Mesela yaşlılarımıza yardımcı olmalıydık. Bu amaçla 'ömre vefa' grubunu kurduk. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yöne-lik, Gıda Bankasını oluşturduk. Özgürlük Parkı düzenlemesi ile Üreten Ka-dın pazarını, kurduk ve Kadınlarımıza İstihdam sağladık. 

     Şiddetli geçen yağmurlarda gördük ki, altyapı problemimiz çok fazla ve derhal altyapı çalışmalarımıza başladık. Hızlı Belediyecilik anlamında, eksik olan araç ve makina filomuza yeni araçlar kattık. Tabaklar deresi üzeri gördük ki çürümüş, vatandaşlarımızın hayatlarını riske atamazdık ve düzenleme çalışması yaptık. Vatandaşımız çamur ve toz içinde kalmasın diye 75.000 M2 kilit taş, yol çalışması yaptık. Bitiremez dedikleri Konak Oteli inşaatını, bitirdik. Bayramiç Belediye Spor'u kurarak futbol ve güreş sporunun, ilçemizde ön plana çıkmasını sağladık. Bunların dışında, içme suyu arıtma ve kanalizasyon bağlantısı için İller Bankasın'dan, kredi tale-binde bulunduk. Ama malesef İller Bankası da pandemi ve krizden etkilen-miş ki, cevap bile yazmadılar. 

    Kültür Kongre Merkezi ihalemizi yaptık. Piyasalardan dolayı rekabet oluşmadı, askıya aldık. Haftaya yüzme havuzu ve kafeterya projemizin ihalesi var ama, son dönemlerde ihalelere ekonomik krizden dolayı, müte-ahhit tarafından ilgi yok. Dekboylar mevkii için yürüyen merdiven projemiz, bitmek üzere. Tam zamanlı Anaokulu projemiz ve Hayvan Barınağı projemiz de bitmek üzere. Çok yakında onları da ihaleye çıkaracağız.

- Borçlu bir belediye devraldınız. Borcunuz azaldı mı? Çoğaldı mı?

Kısa vadeli borcumuz azaldı. Ama araç ve kilit taş kredileri çektiğimiz için, toplam borcumuz şuan için aynı düzeyde.

-Sokak ta yürürken vatandaşlardan nasıl tepkiler alıyorsunuz? 

 Pandemiden sonra ekonomik sıkıntı ve işsizlikten bahsediyorlar ama sonunda "Hayat Bayramiç'te Güzel" ve daha da Güzel Olucak diyorlar buda benim çok hoşuma gidiyor.

- Belediyeden işçi çıkarımları konusunda çok eleştiri alıyorsunuz. İşçileri neden çıkarıyorsunuz? İşçilere Mobbing uyguluyor musunuz? Belediyede şuan gereğinden fazla işçi çalışıyor mu?

   Son dönemde çıkardığımız işçiler, hastalık nedeni ile rapor alıp işe gelmediler. Ama evde dinlenmek yerine, eğlenmeyi tercih ettiler. Biz de bunu tutanak altına almak zorundaydık. Disiplin kurulu da gereğini yapmıştır. 

   Bence kişinin şahsına göre değil, çalışıp çalışmamasına göre takip altına aldığımız doğrudur. bence buna da mobbing denmez. Çalışmayan ve yalan söyleyen işçinin, Bayramiç Belediyesinde işi yoktur. Fazla işçi konusuna gelince; bence gereğinden fazla değil, eksik bile çalışıyoruz. Bunu daha öncede anlatmıştım. Önceki dönemde İşkur Belediyelere 8-9 aylık her yıl ortalama 80 kişilik personel sağlıyordu ve maaşını da İşkur karşılıyordu. Bizim hesaplarımıza göre yeni bölümler açmamıza rağmen, yaklaşık 45 Personel eksik çalışıyoruz.

- Seçim Mitinglerinde Ak Partili Belediye Başkanı Sadettin ARSLAN'ı, 'Belediyenin mallarını sattı' gerekçesiyle eleştirerek; "Babanızın malını mı satıyorsunuz?" Diyordunuz. Peki, siz şimdi neden Belediyenin mallarını satıyorsunuz?   

   Bunu inkar etmiyorum, söylediklerimin arkasındayım. O dönemde Belediyeye sorduğumuzda yaklaşık 2 veye 3 Milyon borç var diyorlardı. Bizde bir Belediyenin zaten en az bu kadar borcu olur, o zaman niye satıyorsunuz? dedik ve sorduk. Ama göreve gelince de 29 Milyon borcu gördük ve satmak zorunda olduklarını anladık. Evet biz halka hizmet vermek ve borç ödemek için mecburen satarken, eski dönem ise her ay o dönem ki parayla 3 temizlik aracına ayda 164.000 TL ödemek için sattı.

- Belediye Şirketine bağlı Petrol Ofisinde kaybolan 73 Milyon Lira nerede?

  73 Milyon TL'nin nerede olduğunu bulabilseydik bu işi adliyeye taşımazdık. Şuan Mahkeme süreci devam ediyor takipteyiz. 

- Borçlardan dolayı sattığınız makam aracının yerine, yeni bir makam aracı alacağınız doğru mu?

   Evet o dönem makam aracını icralık olupta, hesaplara bloke gelmesin diye sattık. Bu ekonomik krizde yenisini almamız imkansız; Kriz geçince niye olmasın.

- 3 Yıllık dönemde başarılı olduğunuzu düşünüyor musunuz?

  Evet önceki sorularda anlattığım problemlere rağmen, başarılı olduğumu düşünüyorum.

Önümüzdeki Belediye seçimlerinde,İyi Parti ile ittifakınız sürecek mi? Siz, yeniden aday olacak mısınız?

   İyi Parti ile ittifakımız şu an için çok iyi gidiyor. Gelecek için bunun kararını ben veremem. İlçe Yönetimlerinin görevidir. Biz de adayım diyemezsin. Önce, partiye aday adayı olunur. Bunu da tekrar açıklıyorum; evet aday adayıyım.

- Son olarak Bayramiçli'lere neler söylemek istersiniz? 

Göreve geldiğim günden beri, hangi siyasi görüşü olursa olsun, her vatan-daşımıza eşit ve adaletli olmaya çalıştım. Bundan sonra da muhalefetin provokatör yaklaşımları devam etse bile, umrumda değil. Ben 15 bin Bayramiçli'nin adaletli başkanıyım. 

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder