Yeni
Loading...

Ezine, Yenice ve Biga'ya 3 Yeni Okul Müjdesi Verilirken; ''BAYRAMİÇ'in İSMİ DAHİ ANILMADI''

 

 AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Ezine, Yenice Kalkım ve Biga’ ya 3 okul yapılacağının müjdesini verdi.

   Depreme dayanıksız olduğu tespit edilen Ezine, Yenice’nin Kalkım Bel-desinde ve Biga’ daki 3 okulun ya-pım ihalesinin 17 Eylül 2021 tarihin-de yapılacağını açıklayan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, sü-reci hassassızlıkla takip ettiklerini açıkladı. TOKİ tarafından ihale ola-cak okullara ilişkin açıklamalarda bulunan Bülent Turan; “Her alanda yapılan yatırım ve hizmetler önemli. Söz konusu çocuklarımız ve gençle rimiz olunca yapılan yatırımların ve hizmetlerin önemi bir kat daha artı-yor.Onların daha iyi şartlarda eğitim ve öğrenimlerine devam etmeleri son derece kıymetli. Biliyorsunuz Çanakkale’miz 1. derece deprem kuşağında yer almasından dolayı, 2018 yılında yapılan deprem tahkik-leri sonucu 7 adet okulumuzun dep-reme dayanıksız olduğu ve bunun sonucunda yıkımına karar verilmişti dedi.

“SÜRECİ HASSASIZLIKLA TAKİP EDİYORUZ”

      Üç okulda toplam 64 derslik ola-cağını ifade eden Bülent Turan; “Bu 4 okulun ihalesi 30 Haziran’da yapıl mıştı. Bugün geriye kalan 3 okulu-muzun da 17.09.2021 tarihinde iha lesinin yapılacağının müjdesini ver mek istiyoruz.Bu doğrultuda Ezine’ mize 24 derslikli     Yahya Çavuş İlkokulu, Yenice İlçesi Kalkım’ımıza 16 derslikli Kalkım İlk-okulu/Ortaokulu ve Biga’mıza 24 derslikli Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi okullarımız yapılacak. Millet-vekilimiz Jülide İskenderoğlu ile bir likte özellikle çocuklarımız ve genç-lerimiz için hassasiyetle takip ettiği-miz bu konunun nihayete ermesin-den dolayı oldukça mutluyuz. Okul-larımızın şimdiden sevgili öğrenci-lerimize, değerli öğretmenlerimize ve şehrimize hayırlı olmasına dili-yor, emeği geçenlere teşekkür edi-yoruz” dedi.

 ''BAYRAMİÇ ÜVEY EVLAT MI?

     İlçemizde de yaklaşık 2 yıl önce yıkılan okulların yerlerinde yeller esi yor. Pandemi koşullarında sıkış-tırılmış ders programıyla okula git-mek zorunda olan öğrenciler büyük bir tehlikeyle karşı karşıya bulunu-yor. Kalabalık okullarda ilkokul öğ-rencileri saat 6;30 a kadar ders gör-mek zorunda kalırken, sınıflar he-nüz havalandırılmadan diğer sınıf-lar derse girmek zorunda kalıyor. Veliler diğer ilçelere okul müjdesi verilirken Bayramiç' in yine üvey evlat muamelesi görmeye başladı-ğını ifade ettiler.


Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder