Yeni
Loading...

KURALLARA UYMAYAN YANDI !...

 

 İlçe Kaymakamı Adem ESER başkanlığında, ilçe Emniyet Müdürü Coşkun KAYA, İlçe Jandarma komu tanı Salih ALBAYRAK,Belediye Baş kan Yardımcısı Hasan Ferdi YILMAZ ve kolluk personellerinin katılımları  ile Kurallara uygun motosiklet kullanımına yönelik denetimler ve bilgilendirmeler devam ediyor. Bayramiç Kaymakamlığından yapılan açıklamada; ''Son yıllarda ilçemizde motosiklet ve motorlu bisiklet kullanımı giderek artıyor. Bu artışla beraber motor kazaları ve can kayıpları da artmaya devam edi yor. Motosiklet kullanırken sürüş, şartlar ve kask kullanımına çok dik-kat etmek gerekiyor. Güvenli motosiklet sürüşü için KASK çok önemli. Motosiklet ve motorlu bisiklet kazalarından kaynaklı ölüm, yaralanma ve sakatlanmaları azaltmak için en önemli madde ekipmanlar. Kulağa masraflı ve rahatsız edici gibi gelse de motosiklet kullanmaya kararlıysak kask takılı olması büyük önem taşıyor.

       Bayramiç genelinde motosiklet kültürünün yaygın olası sebebi ile çeşitli sıkıntılar yaşıyoruz. Bunların başında sürücü belgesiz, özellikle gençlerimizin motosiklet kullanımı başı çekiyor. Gençlerimiz değiştiril-miş veya üzerinde oynama yapılmış egzozlu motosikletle çevreye rahat-sızlık verirken, kendi güvenliklerini ve trafik güvenliğini tehlikeye atarak birbirleri ile yarış içerisine giriyorlar.
       Geçtiğimiz yıllarda sadece ilçemizde motosiklet kazalarına bir çok vatandaşımızı ve gençlerimizi maalesef kaybettik. 2017 yılından bugüne kadar ilçemizde yaşanan 197 motosiklet kazasında 247 kişi yaralan-dı ve onlarcası vefat etti.Bu 247 kişi sadece sayıdan ibaret değil; onlar bizim arkadaşımız, akrabamız, kom şumuz, kardeşimiz. Acılarını birlikte yaşadık, birlikte üzüldük, önlemlerimizi almaz ve dikkatli olmaz isek yenilerini de yaşamaya devam ede-ceğiz. Burada üzerimize bazı görev-ler de düşüyor. Bu acıları yaşama-mak ve yaşatmamak için motosiklet kullanımında çok dikkatli olmalıyız. Motosiklet ehliyetsiz, ekipmansız kullanmamalı, çevremizde gördüğü-müz ekipmansız, rahatsız edici ve tehlikeli motosiklet kullananları bir vatandaşlık görevi olarak 112 Acil Çağrı Merkezi’ ne bildirmemiz çok önemlidir. Unutmayın, kurallar hayat kurtarır ''denildi.


Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder