Yeni
Loading...

BÜYÜK SPOR ADAMI,AHMET SOMALI'yı YİTİRDİK


       1943 yılında Bayramiç'te doğan ve hemen hemen tüm yaşamını Bayramiç' e adayarak, gerek spor gerekse siyaset olarak sınırsız hizmetler veren Ahmet SOMALI Bayramiçli gençlere zamanının  çoğunu ayıran, onlarla yaşayan bir kişi olarak biliniyordu. 

      1960'lı yıllarda askerlik hizmeti sırasında Muhafız Gücü takımında başlayan aktif spor yaşamı 1 yıllığına Vefa sporda devam etti. Onunla çalışan sporculardan aldığımız bilgiye göre Bayramiç özlemi üstün geldi ve Bayramiç'e geri döndü.  

     "Somalı" Gazozlarının üretimini gerçekleştirirken bir yandan da Nahit VAROL'un Belediye Başkanlığı döneminde Bayramiçspor'u çalıştırdı. Bayramiçspor'un amatör kümede oynadığı yıllarda çok sayıda futbolcunun gelişimini sağladı. 

     Deve güreşlerinin de en önemli organizatörlerinden olan Ahmet Ağbey uzun yıllar bu alanda da hizmet ler verdi. Çok sağlam bir Beşiktaş taraftarıydı. Futbolun yanında son yıllarda Bayramiç Voleybol takımının tüm maçlarında tribünde yerini alarak voleybol takımını da yalnız bırakmadı. Tüm kurallarını öğrenmek için çaba harcadı ve öğrendi. Voleybol maçlarını izlerken futbol maçlarında yaşadığı heyecanın aynını yaşadığını söylerdi. 

   Spora bakışı ve uygulamaları çok disiplinliydi. Çok iyi bir kondisyoner idi. Onunla çalışan sporculardan Hüsnü KARATAŞ'tan öğrendiğimiz  bilgilere göre Biga ile oynanan bir final maçı öncesinde disiplinsizlik nedeni ile en önemli 2 oyuncuyu Ahmet POYRAZ ve Hüsnü KARA-TAŞ'ı oynatmadığını biliyoruz. Maçı kaybetme pahasına disiplinden ödün vermeyen bu büyük spor adamını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Tüm Bayramiçli spor severlerin başı sağ olsun.

       Doğuş Gazetesi olarak biz de Tüm Ailesine baş sağlığı ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder