Yeni
Loading...

İlçemizde Sevindiren Haber !...‹''VAKA SAYISI 50'YE DÜŞTÜ...''

 



         Türkiye genelinde uygulanan tam kapanma ve koronavirüs tedbirleri ile ilçemizde vaka sayısı 50'ye düştü.İlçemiz Halk Sağlığı müdürlü-ğü ekipleri, uygulanan tam kapanmayla ilçede koronavirüs vaka sayı-larının son 3 günde 50' ye düştüğü-nü söyledi.

     Koronavirüsle mücadele kapsamında, gerçekleştirilen tam kapan-ma ve koronavirüs tedbirleri, ilçemiz de de olumlu sonuç verdi. İlçemizin risk haritasında Nisan ayında yakla-şık 400 olan vaka sayısı, Haziranın  başında 50'ye düştü ve karantina sayısı da azalarak 53 kişi oldu.

           Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Tabloda görüleceği üzere vaka sayıları halkımızın ve esnafımızın gösterdiği büyük fedakarlıklar sonucu neredeyse % 80 oranında azaldı. Bu hafta başın-dan bugüne kadar toplam 50 vakamız var. Bu tablonun bize önümüzdeki yaz sezonunda daha rahat hareket etme imkanı verebilmesi için kurallara uymaya devam etmeliyiz. Bu noktaya büyük fedakarlıklar sonucu ulaşıldığını unutmamak gerekiyor. Bu kazanımı korumak için her kesin yüksek bir sorumluluk ve anlayış içinde kurallara uyması gerekiyor.Tam kapanma kurallarına uyalım uymayalar ise uyaralım. İlçemiz de daha önce vaka sayılarını sıfıra düşürebilmiştik. Bunu yine başara-biliriz. Özellikle aşılamayla birlikte rahat bir nefes alacağız, fakat aşı vurulan vatandaşlarımız herhangi bir rehavete kapılmamalı ve kural-lara uymaya devam etmelidirler. Aşı randevusu alan vatandaşlarda mut-laka aşılarını vurdurmalıdır" denildi.

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder