Yeni
Loading...

YAYALAR KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR !...


       İçişleri Bakanlığımızca “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 2019 yılı “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” olarak ilan edilmiş ve “Trafikte Yaya Önceliği Kampanyası” hayata geçirilerek, 6 Şubat 2019 tarihinde “ Devletin tüm unsurlarıyla farkındalık eyleminde olduğunu göstermek”  amacıyla ülke genelinde eşzamanlı olarak etkinlikler düzenlenmişti.

   Bu etkinliklerin devamı niteliğinde olan ve yaya güvenliğini sağlamak üzere “Devletin tüm unsurlarıyla konunun takipçisi ve nöbette olduğu-nu göstermek” için  2 Ekim 2019 tarihinde ülke genelinde “Hepimiz Ya-ya Geçitlerindeyiz” sloganıyla“Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” Kampan yası kapsamında farkındalık etkinlikleri eş zamanlı olarak gerçekleştirilmişti.

      2021 yılı süresince yürütülecek faaliyet ve destekleyici kampanya -ların etkisini artırmak , yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer/ zemin  işaretlemeleriyle bir kez da-ha uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak bu alanlarda yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla geçtiğimiz gün  İlçemiz Atatürk Caddesinde bulunan ışıksız yaya geçitlerinde bulunan beyaz şeritlerin ortadaki şeridi kırmızıya boyanarak “Yaya Önceliği Kırmızı Çizgi-mizdir.” mottosu öne çıkarıldı. Trafiğin yoğun olduğu caddelere konu ile ilgili afişler asıldı. Araç kullanan sürücülere ve yayalara el broşürleri dağıtıldı.

      2021 yılı süresince yürütülecek “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” sloganıy la trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması ama cıyla düzenlenen etkinliğe, İlçe Em-niyet Müdürü Coşkun KAYA ve polis teşkilatının yanı sıra jandarma ekip leride katıldı.

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder