Yeni
Loading...

Belediyeden İşçilere Rekor Ücret!

 






     Bozcaada Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasında başlayan Toplu İş Sözleşmesi için iki oturumda anlaşma sağlandı. Anlaşma sonucunda Bozcaada Belediyesi, kadrolu işçilerin yevmiyelerine yüzde 30, sosyal haklarına ise yüzde 20 zam yaptı. Belediye işçilerinin 127 TL olan yevyeleri yeni sözleşme ile en düşük 165 TL oldu. Ayrıca her ay maaşlara yansıtılan eğitim desteği ise 1.120 TL’den 1350 TL’ye yükseldi. Böylelikle Bozcaada Belediyesi’nde çalışan işçilerin ortalama maaşı 6 bin TL’ye yükselirken bu rakam ikramiyeler ile birlikte ortalama 7 bin TL’ye  yükseldi.

 

“BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ”

Bozcaada Belediyesi İş Yeri Temsilcisi Rahmi Alkan, sözleşme sonrası yaptığı açıklamada, “Hayırlı olsun. Dünyada ve ülkemizde görülen virüs sebebi ile insanlığın ekonomik sıkıntılar çektiği şu süreçte emekçi arkadaşlarımızın daha ferah bir yaşam sürdürebilmeleri için emek en yüce değerdir diyen Bozcaada Belediye başkanımız Sn. Dr. Hakan Can Yılmaz'a bütün emekçi arkadaşlarım adına teşekkür ederim. Bu süreçte büyük bir efor sarf eden Serkan Erken kardeşime bütün Bozcaada Belediyesi emekçi arkadaşlarım adına ayrıca teşekkür ederim. Biz birlikte güçlüyüz“ dedi.

 

BAŞKAN YILMAZ: HELALİ HOŞ OLSUN

Belediyenin kadrolu işçileri ile gerçekleşen sözleşme yenilemesi sonrasında Başkan Yılmaz ise şu açıklamada bulundu: “Bugün Belediye emekçilerimiz ile toplu sözleşme görüşmelerini mutabakatla nihayete erdirdik. Pandemi koşullarının ağırlığı ve ülke genelindeki ekonomik durumun vahametini hep birlikte yaşıyoruz. Bu durum belediye gelir ve gider dengesini olumsuz da etkilese, mümkün olan en iyi şartlarda emekçilerimize bir toplu sözleşme sunduğumuza inanıyorum. Helal-i hoş olsun. Biz; hem belediye gelirlerimizi arttıracak yeni düzenlemeler, hem de gider azaltıcı tedbirlerle bu durumu rahatlıkla göğüsleyeceğiz. Öncelik; işçi ve emekçinin evine de, işine de daha rahat ve huzurla gitmesidir. Onlar karda-kışta, yazın mahşer kalabalığında bizim için çalışan neferlerimizdir. Bu sene tanıtım, fuar-organizasyon, temsil-ağırlama gibi giderlerinde gözle görülür bir azaltma ve mali disiplin sağlamayı hedefliyoruz. Buradan yaratılacak kaynağın işçi ve emekçimize aktarılarak, bu zor koşullarda onların daha huzurlu ve daha iyi koşullarda yaşamalarına vereceğimiz destek; bizim için her şeyden önemli. Yetkili sendikamız Belediye-İş ve sendika temsilcilerimize, belediyemize ve özellikle emekçilerimize hayırlı uğurlu olsun. Daha tatmin edici toplu sözleşmeler hedefimiz olacaktır.”


Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder