Yeni
Loading...

BAYRAMİÇ BARAJI %100 DOLULUK ORANINA ULAŞTI


        Geçtiğimiz yıl yeterli yağışların yağmaması ve yanlış yapılan sula-ma planlaması sebebiyle Bayramiç Barajı kuruma noktasına gelmişti. Bayramiçli üreticiler mahsüllerini sulamakta çok büyük sıkıntılar ya-şamıştı.

   Bu yıl beklenenin üzerinde yağış-ların yaşanmasıyla 96 milyon metre küp su kapasitesine sahip Bayra-miç Barajı %100 doluluk oranına ulaştı.

     Geçtiğimiz aralık ayında su mik-tarının 12 milyon metreküpe kadar düşerek kuraklık tehlikesi yaşandı-ğını belirten Bayramiç - Ezine Ova-ları Sulama Birliği yetkilileri şu an barajın %100 doluluk oranına ulaş-tığını ifade ettiler. Bu yıl su sıkıntısı yaşanmayacağını belirten Tümer SÖZEN; "Barajımız son yağan ya-ğışlar sonrası tam doluluk oranına ulaşmış bulunuyor. Öte yandan yer-altı artezyen sularımızda dolmuş durumda bulunuyor. Üreticilerimiz geçen yıl sulama konusunda sıkın- tılar yaşadı. Bu yıl bu sıkıntıların ya şanmayacağını düşünüyoruz fakat üreticilerimiz ve vatandaşlarımız su bol diye israfa kaçmamalıdır. Her-kes ihtiyacı kadar su kullanmalıdır. Eğer tasarruflu su kullanırsak, önü-müzdeki yıla su arttırırız ve sıkıntı yaşamayız. Çünkü 2022' de nasıl bir meteroloji ile karşı karşıya kalacağız bilmiyoruz. Baraj suyumuz hem tarımsal sulama hem de içme suyu olarak kullanılmakta.Vatandaş larımızdan ricamız tasarruflu olmaları" dedi.

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder