Yeni
Loading...

İl Genel Meclis Başkanı Sadık GÖĞÜSGEREN;‹'İLÇEMİZE YAPILACAK BİR YATIRIM VAR İSE, ÖNCE BİZ DESTEKLERİZ''

 Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Sadık Göğüsgeren geçtiğimiz hafta sonu Bayramiç Yukarışevik köyünde gerçekleşecek olan “küçük baş hayvancılık projesi” hakkında gazetemize açıklamlarda bulundu.

       Geçtiğimiz hafta ilçemiz Yukaşevik köyüne bu konuda bir ziyaret gerçekleştirilmiş ziyarette Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriya Erdumuş,Çanakkale Valisi İlha mi Aktaş, Bayramiç Kaymakamı Sercan Gökdemir, Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ekrem Karadağ, İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Büyükgaga,Bayramiç İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Çobanoğlu, Bayramiç Orman İşletme Mü-dürü Zafer Özbek, Yukarışevik Muhtarı Ergün Eren, Bekirler Köyü Muhtarı Mehmet Kolsal ve köy halkı bulundular.

    Yukarışevik köyüne yapılan ziyarete AKP İlçe Bakanı Sadettin Arslan, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan'ın katılması bir yerel tanıtım sitesinde paylaşılmış, bu paylaşımlar üzerine İl Genel Meclis Başkanı Sadık Göğüsgeren tepki göstermişti.

   Göğüsgeren sosyal medya toplantısında Proje GMKA destekli bir proje. Artı ve eksileri var. Sayın Valimiz GMKA Yönetim Kurulu üyesi, Sayın Semizoğlu GMKA Yönetim Kurulu üyesi, bende Bayramiçli İl Genel Meclis Başkanı olarak GMKA Yönetim Kurulu Üyesiyim ve projenin başından itibaren takipçisiyim.Buna rağmen siyasi ilçe baş kanına kadar herkes orada. Bu kafa 'bizimle uz-laşmayın sizi dışarıda bırakarak yürüyeceğiz' di-yor. O halde sizde dışlandığınızda kızmayacaksınız. Diyerek tepkisini dile getirmişti.

Konu ile ilgili görüşlerini İl Genel Meclis Baş-kanı Sadık Göğüsgeren’e sorduk.

      Göğüsgeren; yaptığımız her eleştiriyi başka bir yerinden anlayan arkadaşlarımız var. Zaten bu projenin ilk dile getirenleri Çanakkale Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu ve Ziraat Oda-sı Başkanı İsmail Pehlivan'dır. Ancak bu konu 2 yıl önce GMKA (Güney Marmara Kalkınma Ajan sı) da dile gelmiş ve GMKA yönetim kurulu üyesi olarak bölge muhtarlarından, Bayramiç Ziraat Odasından bilgi alışverişinde bulunmuştuk.Daha sonra bu gündem GMKA’da tekrar tartışılmadı. Hatta rafa kaldırıldı diyebiliriz. Bugün tekrar gündeme gelen konu, Yukarışevik  Aşağışevik bölge sinde yaklaşık 7000 dönüm arazi üzerinde planlanan koyun sütünün ve keçi sütünün üretiminin desteklenmesini amaçlayan bir proje.Yani Küçük baş Hayvancılık ve Organize Sanayi Bölgesi yatırımı değil. Buna rağmen Sayın AKP İlçe Başkanımız sosyal medyada yaptığı paylaşımı organize sanayi bölgesi olarak yapmıştır.

     Ancak tepkimiz ne olursa olsun yapılacak işe değildir. OSB’de olsa hayvancılığı destekleme de olsa projenin bir ayağı da Çanakkale İl Genel Meclisidir. O bölgeye yapılacak bir havuz, bir trafo alanı, müteşebbis heyeti oluşturulması Çanak kale İl Genel Meclisi kararı ile gerçekleşecektir. Sakın yanlış anlaşılmasın İl Genel Meclis Üyeleri orada yok diye yatırıma engel çıkartacak değiliz. Her zaman bölgemize yapılacak yatırımların yüzde yüz arkasındayız. TEPKİMİZ YATIRIMA değil, projenin ayaklarından biri olan İl Genel Meclisi Üyelerimizin orada olmamasınadır. Sadece CHP’li değil AKP’li İl Genel Meclis Üyelerimizin de şimdiden bilgi sahibi olması ve orada bulunması doğrudur. Bu organizasyonu yapanlar bilsinler ki Çanakkale İl Genel Meclisi sadece önüne koyulan dosyalar için onay makamı değildir. Bu iş yapılacak ise bunun ayaklarından birisi İl Genel Meclisi ise Meclis Başkanlığını ciddiye almak zorundasınız.

     Bundan sonraki süreçte yetkilileri hassas davranmaya davet ediyorum. İl Genel Meclis Üyelerimizi ve Başkanlığımızı yok saymak memleket menfaatleri açısından doğru değildir. Son söz olarak Bayramiçli 3 İl Genel Meclis Üyesi olarak Bayramiç’e yapılacak bütün yatırımlara destek oluruz.



Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder