Yeni
Loading...

Kooperatif Başkanı Hasan SEZGİN Dedikodulara Son Noktayı Koydu

     Bilindiği üzere Ağustos 2020' de Bayramiç Meyve Üreticisine katkı

sağlamak üzere bir kooperatif kurduk. Yaklaşık bir yıl boyunca Kooperatif kurabilmek için kurucu üye aradık. Ancak İlçemizde daha önce yaşanmış kötü bir kooperatif tecrübesi olduğundan maalesef çiftçi lerimiz Kooperatif kurucu üyeliğinden uzak durdular. Bu imkanlar içerisinde yedi çiftçimizle birlikte Kooperatifimizi kurduk. Bu kurucu üyeler kooperatifin zarar edip batma riskini göze aldılar.

     1 Eylül tarihi itibarıyla Bayramiç Belediyesi Soğuk hava tesisinin işletmesini kiralama yolu ile Kooperatifimiz devraldı .Şimdi duyduğumuz dedikoduların başında bu konu var. Belediye tarafından Soğuk hava peşkeş mi çekildi ?


Dedikodu 1- Belediye soğuk hava deposu Bayramiç Kazdağ Meyve üretim ve pazarlama Kooperarifine Peşkeş mi çekildi?

Cevap: Soğuk hava deposu ihalesine Kooperatiften başka talep olmadı. Kooperatif ihaleye gireceği için ihaleye nezaketen katılım sağlanmamış ola bilir ancak yasalar gereği girmek ve fiyat arttırmak isteyen kimsenin önünde engel yoktu.

Dedikodu 2- Başka bir şirket ihaleyi alsaydı Belediye daha çok para kazanır ve kar ederdi.

Cevap: Belediye Soğuk hava deposunu Başka bir şirket tarafından işletilseydi Bayramiç çiftçisi 40 kuruşa soğuk hava deposundan faydalanamazdı Hatta parasıyla da yer bulamazdı. Kooperatifimiz çalışmaya başladıktan sonra Soğuk hava deposunun tamamını üreticiye verilen ücretin 2 katı üc-ret ile kiralaması talebi dış firma tarafından yapılmış ancak kooperatif yöne timimiz halkımızı mağdur etmemek için teklifi geri çevirmiştir. Şu anda soğuk hava deposunda 208 çiftçimizin malı muhafaza edilmektedir. Önceliğimiz Bayramiç çiftçisini kollamaktır.

Dedikodu 3- Neden Belediye kendi iletmesini devretti?

Cevap: Belediyeler siyasal işletmeler. Soğuk hava deposundan vatandaş tarafından ayrılan yerlerde sözler tutulmamış. Örneğin 100 ton mal getireceğim diyen vatandaş 20 Ton mal getirmiş. Kalan 80 ton yer içinde ihtiyacı olan başka vatandaşa yer yok denmiş ve Belediye depodan istenilen kar elde edememiştir.

     Bayramiç soğuk hava deposu son üç yılda 3200 ton - 3800 ton rakam-larını aşamamış. Aslında soğuk hava depomuzun Kapasitesi 4800 ton ve bu yıl TAM KAPASİTE DOLULUK sağlamış durumda. Parti gözetmeksizin söylüyorum. Belediye Başkanlarının ve siyasilerin depo için devreye girdiği hiçbir soğuk hava rantabıl çalışmaz ve dolmaz.

Dedikodu 4- Elde edilen kar kooperatif yöneticileri ve kurucu üyeleri tarafından paylaşılacak mı?

Cevap:  Öncelikle kooperatifimizin kurulumunda görev olan arkadaşlar bırakın kar payı almayı zarar edip batmayı göze alacak cesareti gösterdiler. Ancak olacak bir kar durumunda edecek yatırımlar için kullanılacak kar payı dağıtılmayacak kararı yönetim tarafından alındı. İnşallah kar ederiz ve önümüzdeki yıllar için paketleme, pazarlama, toptan ürün alımı gibi hizmetler ile çiftçimize değer kazandırırız. Amacımız üreticimizin ürününe değer katarak pazarda büyük bir marka olmaktır. Bu konuda elini taşına koymak isteyen herkese kapımız açıktır.

Dedikodu 5-  Soğukhava Deposu sadece Kooperatif üyelerine mi hizmet veriyor?

Cevap: Biz böyle bir şey demedik. Böyle bir uygulama da yapmadık. Zamanında sıra alım ve yer talep eden kimseyi geri çevirmedik. Hatta bazı kooperatif Üyelerimizin malı dışarıda kalırken yinede çiftçimizi mağdur etmedik

    İlçemiz Kazdağlarının eteklerinde eşi benzeri olmayan bir tarım kasabasıdır. İlçe Halkımızı Kooperatifimize destek olmaya davet ediyoruz. Kooperatifi siyasallaştırmak isteyen bir gurup dedikodu üretmeye devam ededursun biz hizmet etmeye devam edeceğiz. Kooperatif'te her hangi bir siyasi partinin yada Belediyenin ağırlığı yoktur. Bu mevcut yönetim kurulumundan da bellidir. Boş laf üretip hizmetlere engel olmaya çalışan arkadaş lara bizlerin telefonlarını verin. Gelsinler gerçekleri öğrensinler''  dedi.


 

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder