Yeni
Loading...

BAYRAMİÇ'TE CORONA VİRÜS VAKALARI ARTIYOR !...

  Corona Virüs ile mücadelenin örnek ilçesi Bayramiç'te normalleş- meyle birlikte, pozitif vakalar artmaya başladı. 1 Haziran'da başlayan yeni normalleşme kararları Bayramiç'e yaramadı. Sosyal mesafenin hiçe sayılması, maskenin doğru kullanılmaması, bankalar ve postane önünde oluşan kalabalıklar vakaların artmasına sebep oldu. 

       Edindiğimiz bilgilere göre şu an ilçede 14 pozitif vaka ve 26 temaslı vatandaş karantina altında tutulu-yor. Bayramiç'te Kaymakamlık, Belediye ve Emniyetin yürüttüğü çalışmalarla vaka sayıları sıfırlanmışken  özellikle ilçeye dışarıdan gelen toptancı ve ziyaretçiler vaka sayısının artmasında etkili oldu. Vakaların artmasında en önemli etkenin vatandaşların kurallara uymaması olarak gösterildi.

     İlçe Halk Sağlığı yetkilileri vatandaşların bundan sonra çok daha dikkatli davranmaları gerektiğini belirterek; "İlçede vaka sayısı her geçen gün artmaya başladı. Vatandaşlarımız özellikle sosyal mesafe ve maske kuralına çok dikkat etmeli. Küçük bir ilçede yaşıyoruz. Tedbirlerimizi almazsak iş ciddi boyutlara taşınabilir. Corona Virüs'ün hiç şakası yok. Özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımız çok dikkat etmeli." dediler.

     Emniyet güçleri vakaların çoğalmasıyla birlikte tedbirleri arttırarak maske kullanmayan vatandaşlara ceza kesmeye başladı.



 

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder