Yeni
Loading...

İLÇEMİZDE, UMRE'DEN DÖNEN VATANDAŞLAR TEDİRGİNLİK YARATTI !...

           Umreden, Bayramiç’e gelen vatandaşların sağlık kontrolünden geçirilmeden evlerine gönderilmesi tartışma yarattı.
     Korona virüsü salgınından korun ma için alınan önlemler kapsamın-da Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca umreden dönenlerin 14 gün evlerin-den çıkmamasını ve ziyaretçi kabul etmemelerini istedi. Ancak bu uyarı lara rağmen Bayramiç’de Umreden dönen bazı vatandaşların çarşıda dolaştıkları belirtildi. 
 Vatandaşlar Bayramiç' de kurallara uyulmadığı ve bazı umreden dönen vatandaşların, Corona (COVİD-19) Virüsüne karşı duyarsız kalarak so-kaklarda rahatça dolaştıklarını ifade ettiler. Bazı duyarlı umreden gelen vatandaşlarımız ise 14 kurala harfi-yen uydukları da yakınlarından al-dığımız bilgiler arasında. 
   İlçemizdeki vatandaşlar, umreden dönen herkesin hasta olsa da, olmasa da kontrol altında tutulması gerektiğini belirterek:''Küçük bir ilçe  de oturuyoruz. Herkes zaten çok tedirgin ve korunmak için elinden geleni yapmaya çalışıyor, zorunda olmadıkça da evden dışarıya çık-mamaya çalışıyor. Fakat Umreden dönen ve büyük risk taşıyan bazı vatandaşların elini kolunu sallaya-rak çarşılarda dolaşması bizleri te-dirgin ediyor. En azından bu vatan-daşlarımızın 14 gün sabretmeleri gerekiyordu'' dediler.
    Öte yandan vatandaşların, umre-den dönen ve çarşıda dolaşan kişi-leri, polise şikayet ettikleri belirtilir ken, Kaymakamlığın ve polisin bu kişiler için nasıl bir uygulaya gide-ceği bekleniyor.
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder