Yeni
Loading...

BAYRAMLAŞMALARDA GÜNDEM 'KAZDAĞLARI' OLDU

Görüntünün olası içeriÄŸi: bir veya daha fazla kiÅŸi, oturan insanlar, masa, iç mekan ve açık havaGörüntünün olası içeriÄŸi: bir veya daha fazla kiÅŸi, oturan insanlar, masa ve açık hava    Chp Kurban Bayramı Programında ilçemiz özgürlük parkında biraraya gelerek  bayramlaştı.
    Bayramlaşmaya Çanakkale Milletvekili Özgür CEYLAN Belediye Baş-kanı Mert UYGUN, ilçe örgütü, İl Başkanı, İlçe Başkanı, Çanakkale İl Ge nel Meclis Başkanı ve çok sayıda partili katıldı. Bayramlaşmada öncelikli konu Kazdağları oldu.
      Özgür CEYLAN yaptığı konuşmada, çıkan orman yangınları ve doğa talanı nedeniyle bayrama buruk başladıklarını ifade ederek, “Maden böl-gesi Kaz Dağları değil diyorlar.Kaz dağları bir eko sistemdir ve orası Kaz Dağları’nın eteklerdir. Diyelim ki orası Kaz Dağları değil ne yapalım o za-man izin verelim mi? Biz orayı yalnız Kaz Dağları olduğu için savunmu-yoruz. Vatan toprağı olduğu için savunuyoruz. Atatürk’ün dediği gibi “Söz konusu Vatan ise gerisi teferruattır” dedi.
       Özgür Ceylan, bayrama yangınlar ve doğa katliamı nedeniyle buruk başladıklarını ifade ederek, Gelibolu Yarımadası’nda Behramlı ve Alçıte-pe bölgelerinde çıkan yangından bine yakın zeytin ağacının kül olduğu-nu söyledi. Ceylan, bölge halkının ifadelerine dayanarak yaptığı açıkla-mada, yangının başlama noktasının, ihbar saatinin göz önüne alındığın-da kundaklama şüphesini arttırdığını söyledi. Bayrama yangın ile başla-malarının üzücü olduğunu ifade eden Özgür Ceylan, yangından zarar gö ren köylülerin zararlarının bir an önce giderilmesini istedi.
Özgür Ceylan “CHP Çevreye Duyarlı Bir Partidir”
     Kanadalı Alamos Gold firması tarafından Kaz Dağlarında yapılan altın arama çalışmalarını da gündemine getirerek, “Biz çevreye duyarlı bir par tinin mensuplarıyız. Kalbimizin yarısı yanan ormanlarda, yarısı Kaz Dağ-larında atıyor” diye konuştu. Kaz Dağlarının ulusal bir değer olduğunu ifa de eden Özgür Ceylan,“İktidar mensupları siyanür kullanılmayacağını ifa de etse de, firma yetkilileri 26 bin ton siyanür kullanılacağını söylüyor. Si-yanürün toprağa karışması ve buharlaşması sonrası gelecek yağmurlar-la bütün havza zarar görecektir. Çıkan dumandan uçan kuşlar bile zarar görecektir” diye konuştu. Kaz Dağları eko sisteminin adeta yeryüzündeki bir cennet olduğunu belirterek, “Biz bu cenneti korumak için sonuna ka-dar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.
“Çanakkale’yi Savunması Gerekenler Şirketin Avukatlığını Yapıyor”
   CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, altın madenciliğine asla kar-şı olmadıklarını ifade ederek, aramaların Kaz Dağlarının eko sistemine zarar verilmeden yapılması gerektiğini savunduklarını söyledi. CHP ola-rak başlattıkları mücadelede, gelinen noktada, sivil toplum kuruluşlarının, Çanakkaleliler başta olmak üzere vatandaşların yoğun desteği sayesin-de büyüdüğünü ifade ederek, “Şu an Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir şekilde bizler Devlete karşı madenlerini,doğasını,ormanlarını koruyan bir grup gibi olduk. Diğer taraftan Çanakkale’yi savunması gerekenler ise maden şirketlerinin avukatı oldu” diye konuştu. Ceylan bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini ifade ederek, “75 Milyon metreküp toprak siya nüre bulanırken, kimse kusura bakmasın biz buna izin vermeyeceğiz” de di. Maden Tetkik ve Arama kurumunu hatırlatan Özgür Ceylan, aramala-rın devlet imkanları ile yapılmasının çok daha kazançlı olduğunu söyledi.
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder