Yeni
Loading...

İLÇEMİZDE 15 TEMMUZ ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

15 Temmuz Åžehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı       İlçemizde, 15 Temmuz Demok-rasi ve Milli Birlik Günü anma tören- leri çarşı camiinde okutulan mevlit ile başladı. Mevlit sonrası vatandaş-lara pilav ikramında bulunuldu.
    Daha sonra Yıldırım Akbulut Mey danında başlayan etkinliğe Çanak-kale Vali Yardımcısı Celil ATEŞOĞ-LU Belediye Başkanı Mert UYGUN, Garnizon Komutanı Ecevit KOCA-BIYIK,Emniyet Müdürü Hakan GÖÇ Siyasi Parti temsilcileri ve çok sayı- da vatandaş katıldı. Akbulut Meyda-nında açılan resim sergisinde 15 Temmuz'da yaşananlar kare kare sergilendi.
        Akşam saat 22:00'de başlayan Milli Birlik yürüyüşüne protokol dışın da çok sayıda vatandaş katıldı. Yü-rüyüşün ardından Yıldırım Akbulut Meydanında düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Celil ATEŞOĞLU; " “Ölümüne vatan savunması için mücadele eden yü-reği vatan, millet, bayrak sevgisiyle dolu kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. 15 Tem muz 2016 tarihinde FETÖ terör ör-gütü ve paralel yapılanması men-suplarınca yapılmak istenen darbe girişimine tüm vatandaşlarımız ira-desine, demokrasisine, geleceğine sahip çıkmak için,aynı duyguyla,ay- nı heyecanla ve aynı kararlılıkla bir araya gelerek fırsat vermemiştir.Tek yürek, tek vücut olarak darbe teşeb-büsüne karşı milli iradesine sahip çıkmış ve kendisini bu ülkenin ferdi, bir evladı olarak hisseden herkes bu darbe girişimine karşı yerine al-mıştır.Bu ülkeyi bölmek isteyen hain saldırılara karşı Çanakkale’de, Dum lupınar’da nasıl cevap verdiyse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiş-tir. Bu duygu ve düşüncelerle sözle-rime son verirken Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Ata-türk’ün Cumhuriyetin ilanını, gazi meclis de kabul eden ve demokra-simizi bugüne kadar yaşatan değerli mebuslarımızın demokrasi ve Cum-huriyet için şehit düşmüş, gazi ol-muş tüm kahramanlarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla ve hür-metle eğiliyorum. 15 Temmuz De-mokrasi ve Milli Birlik Günü vesile-siyle bir kez daha aziz şehitlerimizi rahmetle minnetle yad ediyorum. Kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Emin olun, söz veriyoruz ki aziz hatırala-rınız sonsuza dek yaşayacak ve ya-şatılacaktır. Cumhuriyetine ve de-mokrasiye sahip çıkan Türk mille-tinin saygı değer evlatlarına bir kez daha saygı ve sevgilerimi iletiyorum'' dedi.
   Etkinlikler Mehter Takımının gös-terisi ve ilahilerin okunmasının ar-dından sona erdi.
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder