Yeni
Loading...

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ÜRETİM DURMA NOKTASINA GELDİ...

Görüntünün olası içeriÄŸi: gökyüzü, ev ve açık havaGörüntünün olası içeriÄŸi: açık hava       Haziran seçimlerinin ardından doların yükselmesiyle başlayan eko nomik kriz nedeni ile inşaat sektörü başta olmak üzere bir çok sektör temsilcisinden konkordato açıklama ları gelmeye başladı.
     Ülke genelinde krizin etkileri de-vam ederken, Bayramiç'te de inşa-at sektörü başta olmak üzere yine bu sektöre bağlı birçok müteahhitlik şirketinde üretimin durma noktasına geldiği öğrenildi. 24 Haziran seçim-lerinin ardından doların 7 lirayı bul-ması ile birlikte, başta inşaat sektö-rü olmak üzere birçok yan sektörde ve farklı sektörlerde artan maliyet-ler nedeniyle, üretimin durma nokta sına geldiği açıklamaları yapılmıştı.
    Doların 5 liraya kadar düşmesine rağmen krizin etkileri sürmeye de-vam ediyor. İlçemizde birçok müte-ahhit firması inşatlarda çalışmayı durdururken yarım kalan binalar dik kat çekiyor.
      Bayramiç genelinde müteahhit lerin, vatandaşların alım gücünün düşmesi, kredi faizlerinin yüksekliği nedeniyle, bitmiş dairelerde satış yapamadıkları, buna ek olarak girdi maliyetlerinin artması sebebi ile ye-ni konut yapımlarını tamamen dur-durdukları belirtiliyor. Diğer yandan inşaat firmalarının yanı sıra, Çanak kale'de de yer olan dünyanın önde gelen fabrikalarında bazılarının üre timlerini tamamen durdurdukları be-lirtiliyor.
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder