Yeni
Loading...

YEREL SİYASETTE NABIZLAR YÜKSELİYOR

Görüntünün olası içeriÄŸi: 19 kiÅŸi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar ve iç mekanGörüntünün olası içeriÄŸi: 17 kiÅŸi, Sadettin Arslan dahil, gülümseyen insanlar, oturan insanlar ve iç mekan    31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala ilçemizde- ki yerel siyasetin nabzı da her geçen gün yükselmeye başladı.
    Özellikle Başkan adayları ev gezilerine büyük önem veriyor ve kapı kapı dolaşa-rak kadın seçmenlerden oy istiyorlar.
  Şu ana kadar 2 siyasi parti adayını açıklarken İyi Parti ve MHP'nin adayları henüz açıklanmadı. Siyasi kulisler- de özellikle Ak Parti - MHP ve CHP - İyi Parti ittifakları-nın olup olmayacağı konuşu luyor. Edindiğimiz bilgilere göre MHP tüzük gereği aday çıkarmaz ise İlçe Başkanı Şuayip BAŞARAN Mhp' nin adayı olacak. MHP Genel Merkezi ittifak yapma yetki-
lerini ilçe yönetimlerine bırak mış durumda yani Mhp ilçe yönetimi ister ise Ak Parti ile ittifak yapacak eğer istemez ise kendi adayını çıkaracak.
      İyi Partinin henüz adayı belirlenmedi. İyi Partinin' de CHP ile ittifak yapabileceği konuşulurken partilerin he-nüz birbirleri ile görüşmedik leri ifade ediliyor.
     Eğer Ak Parti ve Mhp itti-fak yaparlarsa Mhp'nin aday çıkarmayacağı fakat meclis oluşumunda yer almak iste-yebileceği konuşuluyor.      
     Diğer yandan CHP ve İyi Partinin ittifakında da İyi Par tinin aday çıkarmaması du-rumunda mecliste bir oluşum isteyebileceği belirtiliyor.
       Bir önceki milletvekilliği seçimlerinde ilçe merkezin de CHP 4206 oy, Ak Parti 3278 oy, İyi Parti 1901 oy ve MHP 468 oy almıştı. Millet-vekilliği seçimlerinde alınan bu oy dağılımının,Yerel se-çimlerde bu oyların nasıl da ğılacağı şimdiden merak edi liyor. 
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder