Yeni
Loading...

BAYRAMİÇ-EDREMİT YOLU KISALIYOR

bayramiç edremit yolu narlı ile ilgili görsel sonucu        İlçemizden Edremit Körfezi'ne giden toprak dağ yolu, genişletilip, asfaltlanarak karayoluna dönüştürü lecek.
     Devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Vali Orhan Tavlı, bu saye de Edremit ilçesine ulaşımın kısala-cağını müjdeledi.
       İlçemizden, Edremit Körfezi'ne kadar uzanan dağ yolu, bugüne ka-dar daha çok çiftçiler tarafından kul lanılıyordu. Dağ yolunun,Çanakkale -Edremit arasında ulaşımı sağlayan karayoluna dönüşmesi için Çanak- kale İl Özel İdaresi ile Balıkesir Bü-yükşehir Belediyesi tarafından çalış ma başlatıldı.Çalışmalara Bayramiç Belediyesi'nin de katkı verdiği belir-tildi. Yolun Çanakkale sınırlarında kalan 16 kilometrelik bölümü İl Özel İdaresi, Balıkesir sınırlarındaki 13 kilometresinin ise Büyükşehir Bele- diyesi tarafından yapılacağı açıklan dı. Yangın sezonunun bitimiyle bir-likte dağ yolundaki çalışmalar hız kazanacak ve kısa sürede yapımı tamamlanarak hizmete açılacak.
    İlçemizin Serhat köyünden, Balık esir'in Edremit ilçesinin Narlı köyü-ne kadar uzanan toplam 28 kilomet relik yolun, 7 metre genişliğinde ola cağı açıklandı. Çanakkale Valisi Or-han TAVLI, beraberinde Bayramiç Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Bayramiç Belediye Başkanı AK Par tili Sadettin Arslan, İl Özel İdaresi, karayolları ve orman yetkilileri ile birlikte bölgede incelemelerde bu-lundu. Vali Orhan Tavlı, yöre halkı tarafından 'Cennet Yolu' olarak ad-landırılan 28 kilometre uzunluğun-daki dağ yolu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Tavlı, çalışmaların tamam lanması ile birlikte Çanakkale'den Edremit Körfezi'ne gideceklerin da-ha kestirme olan bu yolu kullanarak hem zamandan kazanacaklarını hem de Kazdağları'nın doğal güzel liklerini görme fırsatı bulacaklarını ifade etti.
    Serhat köyünde yaşayan Zeki Se zer ise yolun asfaltlanmasının ardın dan bölgedeki turizmin canlanaca-ğını belirterek, "Bu yolun asfaltlan-masıyla yöredeki bir çok köylü üzü münü, şeftalisini ve elmasını daha iyi pazarlama imkanı bulacak" dedi.
    Bayramiç-Edremit arasındaki 28 kilometrelik yol, şu an Çanakkale' den Ayvacık ilçesi güzergahını kulla narak Edremit'e ulaşan vatandaşla ra mesafeyi yaklaşık 35 kilometre daha kısaltacak.Yeni yol, Bayramiç' te ikamet edenlere de Edremit' e gitmek için 60 kilometrelik avantaj sağlayacak.bayramiç edremit yolu narlı ile ilgili görsel sonucu
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

1 yorum :

  1. Merhaba 2018'Herkez Çok Heyacanliydi (( Serhat Narlı )) Edremit Yolu Ne Durumda Acaba ne resim ne ACIKLAMA Göremedik..

    YanıtlaSil