Yeni
Loading...

DOLU TOPU TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

    İlçemizde bulunan Alara firmasının dolu yağışını önlemek için kullandıklarını iddia ettikleri dolu parçalama makinası gündemden düşmüyor. Tepkilere neden olan konu ile ilgili daha önce gazetelere ilan vererek gerekli izinlerin alındığı ve çevreye zararı olmadığı belirtilen top makinası ile ilgili ilçemizZiraat Odasıda aldığı görüşleri Kamuoyu ile paylaştı. Ziraat Odasından yapılan açıklamada; 'Sayın Üyelerimiz, Değerli Halkımız, ALARA FİRMASINA AİT (TOP)DOLU PARÇALAMA MAKİNASI HAKKINDA.29.05.2017 Tarihinde Alara Firmasına ait olan Dolu Parçalama Makinasının zararlı olup olmadığı yönünde Kaymakamlık Makamına resmi yazı ile görüş arz edilmiştir.
     Kaymakamlık Makamı yazımıza cevaben 06.09.2017 (Bu gün) İlçe Tarım Müdürlüğünün yazımıza verdiği cevap doğrultusunda “Tarım Bakanlığının Dolu yağışı önleme cihazı ile ilgili kullanım izni konusunda görev ve yetkileri çerçevesinde hazırlanmış bir mevzuat bulunmamaktadır. Denilmektedir.
    Tarım Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Araştırma Dairesi Başkanlığından görüş istemiştir. Bu görüş doğrultusunda “Ulusal ve Uluslar arası literatür kaynak taramasında dolu topunun kuraklığa etkisi konusunda bir bilgiye ulaşılmamıştır. Denilmektedir. Sonuç olarak;
1.Dolu Parçalama Makinasının kuraklık yapmadığı belirtilmektedir. 2.Tarım Bakanlığınca tavsiye edilen ekipmanlar içerisinde yer almamaktadır. Kamuoyunun çiftçilerimizin bilgisine sunarız' denildi.
   Ziraat odasının bu açıklamasından sonra tartışmaların devam edeceği belirtilirken, bakanlık ve meteoroloji müdürlüğünün verdiği cevapların anlaşılır ve tatmin edici olmadığı ifade ediliyor.
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder