Yeni
Loading...

KAZDAĞLARINDA MADEN MÜCADELESİ YENİDEN BAŞLIYOR

KAZDAĞLARINDA MADEN MÜCADELESİ YENİDEN BAŞLIYOR

 
   

İlçemize bağlı Kurşunlu Köyü halkı, iki yıl süren hukuk mücadele siyle ruhsatını iptal ettirdiği ancak yine ÇED süreci başlatılan feldspat madeni için yeniden mücadeleye hazırlanıyor.

Zafer Madencilik, Bayramiç' e bağlı Kurşunlu Köyü'ne kurmak is-tediği cam ve seramik sanayisinde hammadde olarak kullanılan feld spat ocağı ve kırma eleme tesisi ve kapasite artış projesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sundu. Çev-re ve Şehircilik İl Müdürlüğü tara-fından 19 Haziran'da Kurşunlu Kö yü'nde feldspat ocağı ve kırma ele me tesisi ve kapasite artış projesi için Çevresel Etki ve Değerlendir-me (ÇED) toplantısının yapılacağı duyuruldu. Yöre halkının yapılan duyurunun ardından harekete ge-çerek, köylerine maden ocağı açıl-maması için mücadele etme kararı aldıkları belirtildi.

22 GÜN AÇLIK GREVİ YAPMIŞTI

Aynı firmanın 2014'te bölgede maden ocağı kurulması için başlat tığı çalışmalar sırasında o dönem- de köylülerin mücadelesinin yanı sıra köy sakinlerinden Bülent Özü-ören 22 günlük açlık grevi yapmıştı

Özüören, yetkililerin kendisini dinlememesi karşısında kendisini yakacağını belirtmişti.Dönemin Bay ramiç Kaymakamı Kemal Kızıl kaya'nın araya girmesiyle Özüören açlık grevine son vermişti. Köylüle-rin 2 yıl süren direnişi ve hukuk mü cadelesi sonrası şirketin maden o-cağı ruhsatı iptal edilmişti.
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder