Yeni
Loading...

Bayramiç - Çan Yolu Ulaşıma Kapandı




Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, kent genelindeki kar yağışı dolayısıyla 198 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.

Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı ve fırtınanın dünden beri il genelinde etkili olduğunu söyledi.

Kar yağışı nedeniyle 198 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirten Çınar, "Şu an için ana arterlerimizde bir sıkıntı yok. Zaman zaman tır ve otomobil kaymalarından dolayı bazı bölgelerde sıkıntı yaşanıyor. Ancak ilgili tüm ekiplerimiz olaylara anında müdahale ediyor" dedi.

Çınar, sadece deniz yollarında bazı aksaklıklar olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Çanakkale-Eceabat hattı dışındaki diğer bölgelerde araba vapuru ve feribot seferleri yapılamıyor. Köylerimizde acil durumlar için tüm tedbirler alındı. Yol açma çalışmaları sürüyor ancak kar yağışı devam ettiğinden kısa sürede yine yollarda birikmeler yaşanıyor. Bazı güzergahlarda görüş mesafesi oldukça düşüyor. Bu nedenle tüm sürücülerimizi dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıyoruz."

Öte yandan, Lapseki'de 40 köye ulaşım sağlanamıyor.

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ise 2 gündür devam eden kar yağışının ilçede etkili olduğunu ifade etti.

Daha önce önlem aldıkları için ilçe merkezinde bir sıkıntı bulunmadığını anlatan Yılmaz, "Ekiplerimiz mahalle ve çarşı içlerinde tuzlama çalışması yapıyor. Yalnız ilçeye bağlı 40 köy yolunda ulaşım durdu. Belediyeye ve İl Özel İdaresi'ne ait 4 iş makinesi yolları açmaya başladı. Köy muhtarlarımızla sürekli telefonla irtibat kuruyoruz" diye konuştu.

Eceabat'ta ise belediye ekipleri, cadde ve sokaklardaki buzlanmaya karşı deniz suyunu kullanıyor. Sahilden çekilip vidanjörlere yüklenen tuzlu su, caddelere boşaltılıyor.

Kar yağışı, Bayramiç-Çan yolunda ulaşıma durdurdu. Bu güzergahın özellikle Muratlar köyü civarında yoldan çıkan araçların kurtarılmasına çalışılıyor.

AA
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder