Yeni
Loading...

Bayramiçli Bal Üreticisine Plaket




Muğla’da, 4. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi kapsamında düzenlenen 4 kategorili yarışmada 2. olan Bayramiçli üreticiye, Bayramiç Bal Üreticileri Birliği tarafından plaket verildi.Muğla da düzenlenen ‘4. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi eş zamanlı olarak 20. Apislavia Kongresi’nde 4 kategorili ‘en iyi bal üreticileri’ yarışması düzenledi.

Yarışmada Bayramiçli üretici Nevzat Daldal 2’nci oldu. Daldal’a, Bayramiç Bal Üreticileri Birliği de bir plaket verdi. Birlik başkanı Rıza Yıldız, Bayramiç Bal Üreticileri Birliği’ni temsilen yarışmaya katılan Daldal’ı kutlayarak, “4. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresinde ilçemizi en iyi şekilde temsil eden arkadaşımızı kutluyoruz. Türkiye ve Dünya arıcılığının teknik ve ekonomik sorunlarının konuşulduğu kongrede bizlerin adına katıldığı yarışmada 2. olarak ilçemizin adını duyurdu.

2 yılda bir yapılan bu etkinliğe gelecek dönem için daha etkin katılım sağlamak için çalışmalara şimdiden başlayacağız. Bilindiği gibi Kazdağları Allah’ın bizlere bahşettiği, çok çeşitli endemik bitkiye sahip bir doğa harikası. Dünyanın 2. oksijen üretim merkezi ve 34 endemik bitkiye sahip bu dağlardan elde etiğimiz Kestane, Piren, Kekik, Çam ve çiçek ballarını Ülkemizde ve dünyada tanıtmak için bu tür etkiliklere daha faal olara katılıp bölgemizin adından söz ettirmek istiyoruz.

İlk olarak katıldığımız bu etkilikte 2. olmak bizim için önemli bir başarıdır. Arkadaşımızı kutluyoruz" dedi.Nevzat Daldal ise böylesine önemli etkinlikte derece elde etmiş olmaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek, "İlk kez böyle bir etkinliğe katıldım.

Gelecek yıllarda daha organize bir şekilde hareket edip hem bölgemizi, hem de ilçemizin ekonomik değerlerinden biri olan Kazdağları balını tanıtmak için çalışmalara şimdiden başlamak istiyorum" dedi.


İhlas Haber Ajansı
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder