Yeni
Loading...

Ramazan Pidesi ; Yarım 1 Tl Çeyrek 50 Krş



Bayramiç'te faaliyet gösteren bir market sahibi, vatandaşların fiyatını pahalı bulduğu ramazan pidesini, çeyrek ve yarım satarak sorunu çözme yoluna gitti.

Camicedid Mahallesi Kıbrıs Caddesi'nde market işleten Mustafa Alacaoğlu, ramazan ayının vazgeçilmez tatları arasında yer alan pidenin satışlarını artırmak için farklı bir yöntem buldu.

Alacaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 450 gram pidenin 2 lira, 250 gram pidenin ise 1,25 liradan satıldığını söyledi.

Bazı vatandaşların bu fiyatları yüksek bulduğunu ve alışverişten vazgeçtiğini dile getiren Alacaoğlu, bu sorunu çözmek, satış ve gelirini artırmak için farklı bir yöntem seçtiğini anlattı.

Alacaoğlu, pide fiyatlarının özellikle dar gelirli ve kalabalık ailelerde sorun oluşturduğuna dikkati çekerek, "Fiyatlar nedeniyle satışlar düştü" dedi.

Kimi ailelerin iki kişiden oluştuğunu, 450 gramlık ürünü tüketemeyecekleri gerekçesiyle pide almaktan vazgeçtiğini ifade eden Alacaoğlu, "Ben de bunun üzerine iş yerimde yarım ve çeyrek pide satmaya başladım. Vatandaş küçük pideye 1,25 lira ödemek yerine büyük pideyi kestirip yarımına 1 lira veriyor. Böylece müşterilerim istediği kadar pide alıyor. Bazen çocuklar da pide yemek istiyor. Onlardan da çeyrek pide ücreti olarak 50 kuruş alıyorum. Bu uygulamam işe yaradı" diye konuştu.


Çanakkale (AA)
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder