Yeni
Loading...

Yıkık Tarihi Binada Yaşam Savaşı Veren Ünzüle Gülenç İçin Yardım Kampanyası




Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde yıkılması an meselesi olan tarihi binada yaşam mücadelesi veren 62 yaşındaki Ünzüle Gülenç'in dramı görenlerin yüreğini burkuyor. Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı'ndan aldığı destekle yaşamını sürdüren Gülenç'in daha güvenli bir eve çıkması için kampanya başlatıldı.

Hiç evlenmeyen ve hayatta bir yakını bulunmayan Ünzüle Gülenç, 20 yıl önce Bayramiç İlçesi'nde Atatürk Caddesi'nde sahipleri uzun yıllardır yurt dışında bulunan iki katlı tarihi binaya yerleşti. Yurt dışındaki mal sahipleri, Günenç'ten kira talep etmedi. Ancak hiçbir geliri olmayan, Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı'nın yardımlarıyla yaşamını sürdüren Gülenç'in kaldığı tarihi ev zamana yenik düştü. Bakım yapılmayan binanın ilk olarak çatısı çöktü. Gülenç yaşamını, duvarları da yıkılmaya başlayan binanın zemin katında sürdürmeye devam etti. Ancak zemin kat da tehlike arz etmeye başladı. Ev kiralayacak durumu olmayan Ünzile Gülenç, tüm tehlikeye rağmen çaresizce burada yaşamaya devam ediyor.

HUZUREVİNE GİTMEYİ İSTEMEDİ

Bayramiç Belediyesi zabıta ekipleri, yaşlı kadına güvenli olmayan evi boşaltması için uyardı. Kaymakamlık ve Belediye yetkilileri, Ünzüle Gülenç'i huzurevine yerleştirmek istedi. Ancak doğduğu günden bugüne kadar alışveriş dışında evden dışarıya çıkmayan Ünzüle Gülenç, huzurevine gitmeyi kabul etmedi. Bunun üzerine Bayramiç Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı bünyesinde yardım kampanyası başlattı. 24 Nisan'a kadar sürecek kampanyada Ziraat Bankası Bayramiç Şubesi'nde açılan TR80 0001 0000 7750 6951 3950 03 iban nolu hesaba yardımseverler tarafından şu ana kadar 500 lira yatırıldı.

Her yağmurda evin içinin suyla dolduğunu ve rüzgarlarda ise üzerine yıkılmasından korktuğunu söyleyen Ünzüle Gülenç, "Açılan yardım hesabında biriken paralarla kendime bir odalı ev dahi yapsam ömrümün geri kalan bölümünde bana yetecek" dedi.
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder