Yeni
Loading...

Köylü ve Aşağışevik Köylerinde Kuduz Vakası



İlçemize bağlı Köylü Köyü'nün, kuduz vakasına rastlanması üzerine, 6 ay süreyle karantinaya alındığı, Aşağışevik Köyü'nde ise incelemelerin sürdüğü bildirildi. Öte yandan, her iki köyde büyük ve küçükbaş hayvanlar ile köpeklerin aşılanmasına başladı.

Bayramiç'e 7 kilometre mesafedeki Aşağışevik Köyü'de, 20 gün önce, babası İsmail Güder (48) ile sürülerini otlatmaktan dönen Emre Güder'e (20), bir tilki saldırdı. Şaşkına dönen gencin elindeki zincirle vurduğu tilki, bu kez sürünün başındaki çoban köpeğine saldırıp, kaçtı.

Dün (Pazartesi) ise aynı köyde besicilik yapan Hasan Yıldız'a (22), sürüsündeki koyunlardan biri saldırdı. Koyunun sürüdeki koçlara karşı da saldırgan tavırları olması üzerine şüphelenen Yıldız'ın, durumu bildirdiği Bayramiç İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne yetkileri, köye geldi. Ancak, köye geldiklerinde, koyunun can çekişip, öldüğü öğrenildi. Kuduz olmasından şüphelenilen koyunun başı incelenmek üzere kesilip götürüldü. Koyunun gövdesi ise kireçlenip, gömüldü.

Yıldız'ın koyunun öldüğü gün bu defa komşu Köylü Köyü'den kötü bir haber geldi. Besici Rahim Özcan'ın (55), 20 gün önce ölen ineğinin, yapılan inceleme sonucunda kuduz olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Köylü Köyü'nde karantina ilan edip, 6 ay süreyle büyükbaş, 3 ay süreyle de küçükbaş hayvan giriş çıkışını yasakladı. Aşağışevik Köyü'nde ise Hasan Yıldız'ın ağılındaki koyunları ve sütünü satması yasaklandı. Bu köyde de gelecek tahlil sonuçlarına göre karantina uygulanıp, uygulanmayacağına karar verileceği bildirildi. Öte yandan, her iki köydede küçük ve büyükbaş hayvanlar ile köpeklerin aşılanmasına başlandı.

Tilkinin saldırısına uğrayan Emre Güder, babası İsmail Güder ve koyunun saldırısına uğrayan Hasan Yıldız'a Aile Sağlığı Merkezi'nde kuduz aşı yapıldı.

DHA
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder