Yeni
Loading...

Hint Horozu Yetiştiricileri Dernek Kurdu



 Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde, Türkiye genelinde sınırlı sayıda bulunan Hint Aseel Hayvanlarını koruma derneği kuruldu. Dernek ilk olağan genel kurulunu yaptı.

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde bulunan çok sayıda Hint Horozu yetiştiricisi, bu hayvanları bulundurmak ve beslemekte sıkıntı yaşamaları nedeniyle 35 üye ile dernek kurdu. Dernek üyeleri, ilçe merkezi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Murat Balkan'a ait kahvehanede yapılan genel kurulla yeni yönetimini belirledi. Kongreye katılan Belediye Başkanı İsmail Sakin Tunçer ise yeni kurulan derneğe 500 TL bağış yaptı. Kongrede kısa bir konuşma yapan Tunçer "İlçemizde bu hayvanlara karşı merakı olan çok sayıda vatandaşımız var. Bu hayvanları evinde bulunduran, bu hayvan neslinin yok olmaması için özveride bulunan bu arkadaşlara saygı duyuyorum. Arkadaşlar bu hayvanları bakmak, yetiştirmek açısından rahat bir şekilde hareket edebilmeleri için böyle bir oluşumun içine girmişler. Bizlerde belediye olarak bu arkadaşlara yeni yapılan hayvan pazarından yer tahsis edeceğiz. Dernekleri hayırlı Uğurlu olsun" dedi. Kongrenin Divan Başkanlığını Ramazan Yüksek yaptı. Yapılan kongre ile Bayramiç Hint Aseel Hayvanları Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanlığına Ahmet Kostak seçildi. Yeni yönetim kuruluna ise Asım Bilgin, Cahit Çetin, Enver Karaca ve Murat Balkan seçildi. Denetleme kuruluna ise Osman Acar ve Şener Savaş seçildi.

Kongre sonunda konuşma yapan dernek başkanı Ahmet Kostak, çok uzun yıllardır bu hayvanların neslinin yok olmaması için büyük özveri ve baskılar altında hayvanları koruyan, bakımını üslenen hayvan severlere teşekkür etti. Kostak "Sonunda rahat bir nefes alacağız. Çanakkale bölgesinde ilk derneğimizi Bayramiç'te kurduk. Herkesin bildiği gibi Hint horozları ve tavukları dövüşçü bir gene sahiptir. Bu nedenle bu hayvanların beslenmesi, bulundurulması her zaman sıkıntılı olmuştur. Bizim gibi bu hayvanlara meraklı kimseler olmasaydı, bu canlı türünün nesli çoktan yok olmuştu. Bu hayvanlarda nesilleri her geçen gün yok olmaya doğru giden türlerdir" dedi. Kurulan dernek sayesinde daha rahat bir hareket alanı bulacaklarının altını çizen Kostak en kısa sürede bir Güzellik Yarışması tertip ederek bu hayvanları herkese tanıtmaya çalışacaklarını söyledi.

İHA
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder