Yeni
Loading...

Umurbey'in Şalvarlı Başkan Adayı



Umurbey'in Şalvarlı Başkan Adayı

Lapseki İlçesine bağlı Umurbey Beldesi’nin MHP’li Belediye Başkan Adayı Aliye Ertopçu vatandaşa yerel kıyafetleri ile ulaşıyor. Kahvede, evde, çarşıda-pazarda rahatça gezen ve seçmenle temas kuran Ertopçu doğduğu yere hizmet edebilmek için çalışıyor.

Çanakkale il genelinde yerel seçimler öncesinde belediye başkan adayı gösterilen üç kadın isimden biri Aliye Ertopçu. Lapseki ilçesine bağlı Umurbey Beldesi’nin MHP’den Belediye Başkan Adayı.
Umurbey’den Almanya’ya giden ve tam 32 yıl çalıştıktan sonra geri dönüp doğduğu beldeye Belediye Başkan Adayı olan Aliye Ertopçu’ya beldede ‘hanımağa’ diyorlar. Ertopçu, kahveye girip çay içiyor, beldenin erkekleri ile sohbet ediyor ve dahası akşam ev gezmelerine beldesindeki eski günlerde yaptığı gibi “şalvar”ını giyip gidiyor. Sadece MHP’nin  Umurbey Belediye Başkan Adayı Aliye Ertopçu’ya değil, beldedeki vatandaşlara da bu görünüm garip gelmiyor. Çünkü,  Aliye Ertopçu zaten böyle biliniyor ve o nedenle Hanımağa deniyor. İşte o ziyaretlerden birinde Umurbey’de ev ziyaretine giden Ertopçu gayit rahat sohbet ediyor, kapı kapı dolaşıyor ve  afişinde slogan olan sözü yaşatmayı hedefliyor: “Anayım, bacıyım, yanınızdayım”

UMURBEY’İN HANIMAĞASI ALİYE ERTOPÇU KİMDİR?

Aliye Ertopçu 1964  Umurbey doğumludur. İlkokul ve ortaokulu Umurbey’de, lise öğrenimini Lapseki’de tamamlamıştır. 1981 yılında evlenerek Almanya ‘ya yerleşmiştir. 1 kız 1 erkek çocuk annesi olan Aliye Ertopçu 28 yıl Almanya’nın Wuppertal ilinde çalışmıştır. Çalışma hayatının son 15 yılında Wuppertal Belediyesinde görev almıştır.  Toplam 32 yıl Almanya’da yaşayan Aliye Ertopçu her yıl yıllık iznini Umurbey’de geçirmiş ve Umurbey Halkı ile iç içe yaşamıştır. Siyaset geleneğini Anavatan Partisi kurucularından Babası Sn. Ekrem Kesici’den almış olan Aliye Ertopçu hayatı boyunca siyaset ile ilgilenmiştir.  2011 yılında Türkiye kesin dönüş yapmış olan Aliye Ertopçu Almanya’da Ülkü Ocaklarında çeşitli faaliyetlere katılmıştır.  2011 genel seçimlerinde MHP teşkilatı için Millet Vekili Adayı Sn: Füsun Koroğlu seçim kampanyasında aktif görev almıştır. 2014 Yerel seçimlerinde MHP Umurbey Belde Belediye Başkan Aday Adayıdır.

Kaynak : canakkaleninrehberi.com
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder