Yeni
Loading...

H.Alper UYDAŞ - İlçedeki Sıkıntılar


 H.Alper UYDAŞ - İlçedeki Sıkıntılar


Merhaba Gazete Bayramiç okurları;
   
Geçen cumartesi günü 3 aday ile esnaf odamızın başkanlık seçimleri yapıldı. Üye bazında katılım oranı oldukça yüksekti. Üyelerin sandıklarına sahip çıkmaları açısından mutluluk vericiydi. Demokratik ortamda yapılan ve seviye olarak da oldukça yüksek geçen bu seçimlere katılan 3 adayı da şahsım adına bu başarıyı gösterdikleri için tebrik etmek istiyorum…
Her şey ilçemize yakışır şekilde oldu.
   
 Değinmek istediğim diğer konuların birincisi şöyle ; özellikle son günlerde artan sokak köpekleri ve sürülerden adeta ipini koparıp da gelen koca koca köpekler başta çocuklarımız olmak üzere, bütün halkımız için bence çok büyük bir tehlike oluşturmaktadırlar. Şimdi sanki onları ispiyon ediyor gibi gözüksem de, iş işten geçmeden ,bir cana veya mala zara gelmeden yöneticileri uyarmak ve harekete geçirmek içindir.
       

Belediyemizin her ne kadar faaliyetlerini pek duymasak da bir hayvan barınağı maksadıyla kulübelerden oluşan köpek  barınağının olduğunu biliyorum. Ancak  faaliyette olmadığı anlaşılıyor. Bunu nasıl ve ne zaman faliyete geçirmesi düşünülüyor. Sokaklarda bu kadar sokak köpeği varken en uygun çözümün bu olması gerekmiyor mu? Ayrıca benim uyarımdan sonra (genellikle halk dilinden duyduğum kadarıyla ) bu hayvanları zehirlemek sonucu yok etme işine girilmemelidir. Kışın zor şartlarda her taraf karlarla kaplanır, bu hayvanlar aç kalırsa!! aç köpek fırın deler misali bu hayvanların karınlarını doyurmak için ne yapacakları belli olmaz. Bence bu konu çok tehlikeli ve önemlidir. Bu önemli konunun yakından takipçisi olacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.
       

Özellikle çok soğuk havalarda depboylar mevkiinden aşağıya doğru inerken hükümet binasının bacasından çıkan yoğun duman ilçeyi kapladığını gördüm. Biraz daha dikkatli baktığımda aynı sıkıntının Milli Zafer İlkokulunda ve devlet hastanesinde de  olduğu  farkettim. Tahminim halen doğal gaza geçmemiş bütün kamu binalarında da aynı görüntünün olduğudur. Eminim biraz gayret ve destek ile çalışkan yöneticilerimiz sayesinde bu çevre düşmanı görünümündeki bacalardan kurtulabiliriz. Ayağımıza kadar gelmiş bir doğal gaz lütfundan olabildiğince faydalanmamız gerekir. Bu şekilde havanın daha da temizlenmiş olmasıyla halkımız doğalgazın nimetlerinden yavaş yavaş faydalanmaya başlamış olacaktır.

Bizler bu cennet vatanın gerçekten çok güzel bir yerinde yaşıyoruz.Bunun kıymetini çok iyi bilmemiz gerekir. Amacım ilçemizin eksiklerini giderilmesidir.. Yazılarımda  özellikle buna dikkat ediyorum. Bu yüzden sizden  yazılması veya dikkat çekilmesini istediğiniz toplumsal konuları bana bildirmenizi rica ediyorum.  Gene de hatalarım varsa  sürçi  lisan ettikse affola…
Her şey gönlünüzce olsun Sevgili Bayramiç’li hemşerilerim.21.01.2014


22.01.2014                                                                                                                                 
H.Alper UYDAŞ
alperuydas@hotmail.com
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder