Yeni
Loading...

Karmaşık seçimleri kanallar yoluyla arkaplandan ayırma

Merhaba arkadaşlar bu photoshop dersimizde karmaşık seçimleri kanallar yoluyla arka plandan ayırmayı göreceğiz. Saç vs gibi karmaşık seçimlerle uğraşmak bi hayli zaman alıcı. Burada kullanacağımız kanallar tekniği ile en kısa yoldan fotoğrafı arka plandan ayıracağız. Bu dekupaj için en iyi fotoğraflar düz beyaz arka plana karşı çekilmiş olanlardır. Photoshop dersimize geçelim.
Photoshopta görüntüyü açalım. Bu fotoğrafta saf beyaz bir arka plan yok, ancak düz bir  renk olması işimizi kolaylaştıracak.











































































Adobe photoshop sağ alt tarafta Kanallar paletinden Kırmızı, Yeşil ve Mavi kanalların her birini gözden geçirin. Her birinin ön ve arka plan arasındaki kontrast farkı faklıdır sizin için uygun olanı (en keskin kontrastı veren) görünür yapıp diğer kanalları gizleyin. Seçmiş olduğunuz kanalda göz işareti görünür durumda olmalı diğer kanallarda göz simgesi pasif durumda olmalıdır. Bu çalışmada mavi kanal kullanılmıştır.


Seçtiğimiz kanalda  açık ve koyu alanlar arasındaki kontrastı artırmak için adobe photoshop üst menülerden image / adjustments / levels (CMD + L) yolunu izliyoruz.


Arka planda  karanlık alanlarda gri olan kısmı aydınlatmamız lazım çünkü bize siyah ve beyaz yani  kontrast bi alan lazım . Bunun için adobe photoshop araç kutumuzdan  Dodge tool u kullanabiliriz.

Gri alanları açtıktan sonra seçim içine girecek olan bayan figüründe açık renk  alanları da siyah yapmamız lazım. Bu şu demek oluyor; siyah alan seçmek istediğimiz, beyaz alan seçimimiz dışında kalan alan. Adobe photoshop araç kutumuzdan brun tool aracını kullanabilirsiniz.  Resmin iç bölümünde kalan alanları da photoshop araç kutumuzdan brush tool ile siyah renge boyayabiliriz.



Photoshop üst menülerden image / adjustments /invert   (Ctrl + I) yolunu izliyoruz.


Ctrl ye basılı tutup çalıştığımız mavi kanal üzerine tıklıyoruz. Sonra orijinal kanalların görünürlüğünü tekrar açıyoruz. Ctrl+ X tuş kombinasyonu ile kesiyoruz. Yapştırmak istediğimiz arka plan resmini açıyoruz. Ctrl+ V ile yapıştıryoruz. İnca saç tellerinde beyazlıklar varsa photoshop araç kutumuzdan brun tool ile koyulaştırabiliriz.

 adobephotoshop ile arkaplanı düz olan, karışık seçimleri kanallar yoluyla arkaplandan ayrımak.
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder