Yeni
Loading...

Photoshop ile dövme yapma

Merhaba arkadaşlar bu photoshop dersimizde bir fotoğrafımıza dövme ekleyeceğiz. Devir teknoloji devri dövmenin sizde nasıl duracağına hiç canınız yanmadan karar vereceksinizJ


İlk önce dövme ekleyeceğimiz fotoğrafı ve dövme desenini Photoshop'da açıyoruz. Arama yaparak binlerce dövme desenine ulaşabilirsiniz.
photoshop-dovme-yapma



Photoshop araç kutumuzdan move tool ile dövme desenini, fotoğrafımızın üzerine taşıyoruz. 

Ctrl+T tuş kombinasyonunu kullanarak vücudun boyutlarına uygun hale getiriyoruz. Daha profesyonel bir çalışma için; gerekli ise Edit > Transform menüsü altında bulunan Distort ve Perspective araçlarını kullanabilirsiniz. Bu şekilde gerçeğe daha yakın bir çalışma elde edebiliriz. Gerekli değil, zaten düz bir bölgeye dövme ekliyorsanız ctrl+t tuş kombinasyonu yeterli gelecektir.


Şimdi dövme katmanın layer blending mode'unu Multiply olarak değiştiriyoruz. Dövme desenimizin arka planı beyaz olduğu için temizlememize gerek kalmadı. Arka planı karışık ya da beyaz harici bir renge sahip olan dövme desenlerini resmimizin üzerine taşımadan önce arka planından ayırmak zorunda kalabiliriz. Bunun için  magic eraser tool u kullanabilirsiniz. Son olarak dövmenin katmanının opacity değerini azaltıyoruz. Bunun için bir değer vermiyorum gözünüze hoş gelen bir değerde kalabilir.


Bu photoshop dersimizde photoshop ile dövme yapmaya çalıştık. Mantık şu dövme desenini vücutta istediğimiz bölgeye taşımak. Ve görünürlüğünü azaltmak hepsi bu. Umarım faydalı olmuştur.


Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder