Yeni
Loading...

“Hatır İçin Disiplin Bozulmaz“



Türkiye'deki mezarlıkların yurtdışındaki mezarlıklara zıt bir şekilde harabe görünümünde olmasına yönelik İŞTE ÇANAKKALE’ye açıklamalarda bulunan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kapasitesi dolmuş mezarlıklarda hatır için gömü yapılmasına müsaade edilmemesi gerektiğini ifade ederken, yurtdışındaki mezarlıklar gibi modern alanların oluşturulması için mezarlık içerisinde disiplinli çalışmanın etkili olduğunu ifade etti.


Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İŞTE ÇANAKKALE’ye yaptığı açıklamada Çanakkale'deki mezarlıkların diğer şehirlere oranla çok daha modern bir çizgide olduğunu ifade ederek; "İki mezarlığımız da temizlik ve düzeniyle vatandaşların memnun olduğu alanlar. İkisi de pırıl pırıl ve ağaçların bulunduğu huzurlu mekanlar.

Diğer şehirlerde mezarlık yolunun üstüne bile mezar koymuşlar ama Çanakkale'de böyle bir şey mümkün değil. Dokunmatik bilgi panolarımız, ikram yerlerimizle vatandaşın her ihtiyacını gidermeye gayret ediyoruz. Dini günlerde mezarlıklarımızda Kuran-ı Kerim okutuyoruz. Çanakkale'deki mezarlıklarda hem Yahudiler hem Müslümanlar hem de şehitlerimiz var.

Bu yönüyle Çanakkale gerçekten modern ve değişik bir mezarlığa sahip. Her iki mezarlığımızda da yer var. Ancak yer sorunu yaşanmasın diye eski ve sahipsiz mezarlıkları tespit edip, oralara yeniden gömü yapıyoruz. Dinen de bir sakıncası yok. Diğer şehirlerde yaşanan sıkıntılar, Çanakkale'de yaşanmıyor. Bu sıkıntının yaşandığı yerlerde mevcut kapasiteyi zorlamamak lazım. Yeni mezarlık alanları yaratılmak zorunda. Dolmuş bir mezarlığı zorlayıp, hatırı olanlara illa orada gömülsün diye müsaade edilmemeli. Mezarlık içerisindeki disiplini kesinlikle bozmamalılar" dedi.

Eski ve Yeni isimlerini taşıyan şehrin farklı noktalarında iki mezarlığı bulunan Çanakkale'de eski mezarlık tapu satışıyla yüzde yüz doluluk oranına ulaşırken, yeni mezarlığın doluluk oranı ise yüzde elliye yaklaştı.
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder