Yeni
Loading...

photoshop saç rengi değiştirme

Selamlar, bu photoshop dersimizin konusu saç rengini değiştirmek.
1- Photoshop dersimize, saç rengini değiştirmek istediğimiz fotoğrafı açarak başlıyoruz.
photoshop-sac-rengi-degistirme

2- Background katmanını kopyalıyoruz. Adobe photoshop sağ layer bölümünden duplicate layer yapıyoruz. Böylece katmanımızı çoğaltmış olduk. Orjinal katmanımız altta duruyor.
(Kısa yolu ctrl+j tuş kombinasyonuylada yapabilirsiniz.)

3- Katmanı kopyaladık resmin üzerinde ctrl+u tuşlarına basıyoruz. Açılan pencerede colorize kutucuğunu işaretliyoruz. Heu, saturation, lightness şıklarını kaydırma çubuklarıyla istediğimiz bir renge ayarlıyoruz. Ayarladığımız renk daha sonra yapacağımız bir işlem ile daha güzel bir hale gelecek siz sadece rengi seçin. 
Gerçek olmadı, oldu die düşünmeyin.

4- Ardından kopya katman seçili iken adobe photoshopun yukarıdaki menüleriden layer/mask/hide all komutunu verin. Bütün değişiklikler kaybolacak ama önemli değil. 

 Adobe photoshop araç kutumuzdan  brush toolu seçiyoruz. Ve saçları boyamaya başlıyoruz. ( tekrardan renk seçmemize gerek yok. Brush toolu seçin ve boyamaya başlayın. Alttan az önce seçtiğimiz renk çıkmaya başlayacak.) fırçamızın ucunu yumuşak başlı seçmek bize kolaylık sağlar.
 Saçların ince yerlerini fırça boyutunu küçülterek daha rahat boyayabiliriz. Ayrıca büyüteci kullanmakda büyük kolaylık sağlayacaktır.
5- Rengi beğenmediyseniz kopya katman seçili iken tekrar ctrl+u tuş kombinasyonu ile istediğimiz bir rengi seçiyoruz. Adobe photoshop sağ layer menüsünden normal yazan yeri, soft light yada heu ya da color yapıp en uygunu seçebilirsiniz.

Bu photoshop dersimizde saç rengini nasıl basit bir şekilde değiştireceğimizi gördük. Ve photosop dersimizin sonuçları;

photoshop sac rengi degistirmek
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder