Yeni
Loading...

Çevreyi Kirleten Besi Çiftliğine 40 Bin TL Ceza





Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde, Saraçdeğirmeni Çayı'na döktüğü atıksu ve hayvan dışkılarının Karamenderes Nehri'ne ulaşmasıyla kirliliğe neden olduğu belirtilen bir besi çiftliğine 40 bin lira para cezası kesildi.

Bayramiç'e 3 kilometre mesafedeki besi çiftliğinin, kurumuş olan Saraçdeğirmeni Çayı'na döktüğü atıksu ve hayvan dışkılarının Karamenderes Nehri'ne ulaşarak kirliliğe neden olduğu iddiası doğru çıktı. Karamenderes Nehri'ni kirleten atıksuyun kötü koku ve kirliliğe neden olduğunu ve buradan sulanan tarlalarının balçığa döndüğünü ileri süren köylüler, konuyu bir süre önce Bayramiç Belediye Başkanı CHP'li İsmail Sakin Tuncer'e iletti. Başkan Tuncer, besi çiftliğinin yarattığı kirliliği fotoğraflarla tespit ettirdi. Çekilen fotoğraf ve köylülerin şikayet dilekçeleriyle birlikte bir ay önce Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvurdu.

ANALİZ SONUÇLARI DOĞRULADI


Konunun basına yansımasının ardından Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden bir ekip, besi çitliğinden yapılan deşarjlardan örnekler aldı. Laboratuvarlarda yapılan analizler sonucunda amonyum azotu, fosfat fosforu ve askıda katı madde değerleri yüksek çıktı. Çevre kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle besi çiftliğine 40 bin lira para cezası kesildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Namık Güver, şikayetler üzerine gerekli incelemelerin yapıldığını ve yasalar gereği de gerekli cezanın yazıldığını belirtirken, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

17 Temmuz 2013 12:42
Doğan Haber Ajansı   
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder