Yeni
Loading...

YABANCI ÇOCUKLAR BAYRAMİÇ´E RENK KATTI…



11. Uluslararası Türkçe olimpiyatlarının Çanakkale ayağında yer alacak öğrenciler Bayramiç´i ziyaret etti. İlçe Kaymakamı Osman YENİDOĞAN´ı, İlçe Belediye Başkanı Vekili İsmail UYAN´ı, ilçe Emniyet Müdürlüğünü, daire amirlerini ve esnaf ve pazaryeri esnafını dolaşarak yapılacak olan Türkçe Olimpiyatları Çanakkale İl etkinliğine davet ettiler.

İlçemizde esnafı dolaşan ayrı ülkelerden 15 öğrenci büyük ilgi gördü. Esnafla sohbet eden öğrenciler Çanakkale ilçeleri arasında en sıcak karşılamayı Bayramiç´te gördüklerini ifade ettiler.Öte yandan öğrenciler arasında; “Korkmayın ben de sizdenim.” 4. Uluslararası Türkçe Olimpiyatı’n en akılda kalan ismi Khangelani Mhaleni olur.

Hatırlarsanız esmer tenli bu genç, elinde sopası ve ilginç kıyafetiyle sahneye atılır. Hırçın tavırlarla sopasını sallayarak izleyicilerin arasına karışır, sahneye döndüğünde ise o hırçınlığın yerini tebessüm alır ve “Korkmayın ben de sizdenim.” der. Kahkahalar alkışlara karışır ve bu genç, “Ey İnsanlık” diye salona haykırır. Şiiri de kendisi de izleyenlere insan olmanın önemini bir kez daha hatırlatır. 4. Uluslararası Türkçe Olimpiyatı’nda 2. olan Güney Afrikalı Khangelani Mhaleni, 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Çanakkale ayağında yer alacak öğrencilerin arasında yer aldı. Türkiye’ye hayranlığını bir kez daha belirten Mhaleni, “Türkiye’de bulunduğum süre içerisinde Türk halkının beni kendi ailesinden biri olarak kabul etmesi bana verdikleri en büyük hediye oldu. Bayramiç halkıda bu sözlerimi fazlasıyla hak ediyor” dedi. Daha sonra sponsorlar ile birlikte yemek yiyen öğrenciler güzel anılarla ilçemizden ayrıldılar.





Haber  : Bayramiç Doğuş Gazetesi
Fotoğraflar : Barış Balkan
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder