Yeni
Loading...

Karamenderes Nehri'nde Ürküten Kirlilik

Gazete Bayramiç olarak yaptığımız haberden sonra Karamenderes Çayı'nın durumu medyada yer almaya başladı. İşte ilk haber TIKLAYIN



Bayramiç Karamenderes Çayı'nda Ürküten Kirlilik

Çanakkale Bayramiç'te bir besi çiftliğinin atık sularının, ilçeye içme suyu sağlayan kuyuları besleyen Karamenderes Nehri'ne dökülmesinin kirliliğe neden olduğu ileri sürüldü.

Belediye, geçici olarak iki içme suyu kuyusunu kullanıma kapatırken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden bir an önce önlem alınması istendi.

Bayramiç'e 3 kilometre mesafedeki Arya Tarım ve Hayvancılık Şirketi'ne ait besi çiftliğinin, kurumuş olan Saraçdeğirmeni Çayı'na döktüğü atıksu ve hayvan dışkılarının Karamenderes Nehri'ne ulaşarak kirliliğe neden olduğu iddiası yöredeki köylülerin tepkisini çekti. Karamenderes Nehri'ni kirleten atıksuyun kötü koku ve kirliliğe neden olduğunu ve buradan sulanan tarlalarının balçığa döndüğünü ileri süren köylüler, bir ay önce durumu belediyeye bildirip, şikayetçi oldu. Bunun üzerine CHP'li Bayramiç Belediye Başkanı İsmail Sakin Tuncer, besi çiftliğinin yarattığı kirliliği fotoğraflarla tespit ettirdi. Başkan Tuncer, ilçeye içme suyu sağlayan iki kuyuyu da besleyen nehirdeki kirliliğin bir an önce önlenmesi için çekilen fotoğraf ve köylülerin şikayet dilekçeleriyle birlikte Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvurdu. Ancak, bir sonuç alınaması üzerine Başkan Tuncer, 5 gün önce bir kez daha müracaatta bulundu. Ayrıca, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne konuyla ilgili faks da çekti.




İÇME SUYU KUYULARI KAPATILDI

Kirliliğin yaşandığı nehrin kendi mücavir alanları dışında olduğu için müdahale edemediklerini belirten Başkan Tuncer şunları söyledi:

"Şimdiye kadar herhangi bir müdahaleninin yapılmamasına anlam veremiyoruz. Nehre dökülen hayvan atıkları ve kimyasal maddeler nedeniyle balık ölümleri de yaşanıyor. En büyük tedirginliğimiz ise atık suyun döküldüğü yerin ilçeye içme suyu sağlayan iki kuyumuzun 500 metre yukarısında olması. Geçici olarak kuyuları kullanıma kapatarak önlem aldık. Ancak havalar ısınınca, ilçeye su yeterli gelmeyince kuyuları tekrar devreye sokmak zorunda kalacağız. Bunun için bir an önce, kirliliğin önlenmesi gerekiyor."

Besi çiftliği yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

09 Haziran 2013 DHA  




Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder