Yeni
Loading...

Umke Ekiplerinden Kazdağları'nda Ortak Tatbikat





Çanakkale'nin de aralarında bulunduğu 4 ilin Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Kazdağları'nın Bayramiç İlmçesi Hacı kayın Mevkii'nde kamp kurup, yaptıkları kaza ve doğal afet tatbikatları ile nefesleri kesti.

Çanakkale, Bursa, Balıkesir, Yalova illerinde görev yapan toplam 200 UMKE personeli, Kazdağları'ndaki tatbikatta buluştu. Bölgeye çadır kamp kuran ekipler, 3 gün boyunca trafik kazası, deprem en kazından yaralı kurtarma, yıldırım düşmesi sonucu yapılacak müdahaleler, yüksekten düşme yaralanmaları ve Bebek ileri yaşam konularında uygulamalı eğitim alacak. İlk gün ilçe merkezinde belediyeye ait alanda deprem tatbikat yapıldı. UMKE ekipleri, sırayla deprem enkazından yaralı kurtarma çalışması yaptı. Deprem tatbikatında senaryo gereği, Çanakkale Sanat Tiyatrosu'nun 24 oyuncusu yaralı olarak rol aldı. Çok sayıda kişinin de izlediği tatbikatta, temsili yaralıların yardım çığlıkları, tüyleri ürpertti.

Aynı gün ilçeye 6 kilometre mesafedeki Kutluoba Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda bu defa, zincirleme trafik kazasındaki yaralıları kurtarmaya yönelik ikinci bir tatbikat daha yapıldı. Buradaki senaryoda 1 minübüs ve 2 otomobilin karıştığı zincirlemede kazada yaralanan 15 kişiyi kurtarmak için ekipler, canla başla mücadele etti. Araçlarda sıkışan kazazedeleri kurtarma sırasında dikkat edilecek hususlar, eğitmenler tarafında UMKE görevlilerine gösterildi. UMKE Çanakkale İl Sorumlusu Erdal Yalçın, şöyle dediB

"Amacımız; kendimizi kurtarma konularında daha iyi yetiştirebilmek. Bunun için bölgemizdeki ekipleri toplayarak, kapsamlı bir tatbikat eğitimi gerçekleştiriyoruz. Bizim için insan hayatı kurtarmaktan önemli bir şey yok. O nedenle tüm ayrıntıları tek tek inceleyip, hata yapmadan bir hayat kurtarmanın yollarını bu eğitimlerde personellerimize bir kez daha gösteriyoruz. Bölgemizde ilk defa böylesine kapsamlı bir tatbikat çalışması yapılıyor."


16 Haziran 2013 - DHA Fotoğraflar :Mehmet Emrah Över
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder