Yeni
Loading...

"Bayramiç Beyazı" Üreticiyi Sevindirdi




"Bayramiç Beyazı" Üreticiyi Sevindirdi



Bayramiç ilçesinde yetiştirilen  "Bayramiç beyazı" adıyla tescilli beyaz tüysüz şeftalide, bu yıl alım fiyatları üreticinin yüzünü güldürdü.

Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 5 bin dekar alanda üretilen şeftaliden yıllık 7 bin ton verim alındığını söyledi.

İlçenin, ürünün üretiminde Türkiye'de önemli merkezler arasında yer aldığını belirten Pehlivan, "Hasat başladı. Üreticilerimiz ilk günlerde şeftalinin kilogramını 3,5-4 lira arasında sattı. Şu anda ise 1,5-2 lira arasında alıcı var. Satış, genelde iç piyasaya yönelik yapılıyor" diye konuştu.

Pehlivan, bu yılki fiyatların geçen yıla oranla 1 lira artığına işaret ederek, "Bu rakamlar üreticimizin yüzünü güldürüyor. Bu yıl rekolte de iyi. İyi ürün, iyi para getiriyor" dedi.

Ürün için 2011 yılında patent aldıklarını dile getiren Pehlivan, geçen yıl Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus ile TBMM'de bakan ve milletvekillerine yaklaşık 2 ton şeftali dağıtıp, tanıtımını yaptıklarını bildirdi.

Pehlivan, uzun uğraşlar sonucu patent aldıkları ürünün ilçenin tescilli endemik meyvesi olduğunu ifade ederek, kaliteli yetiştirilen, zamanında ilaçlama yapılan, iç kurdu bulunmayan ürünlerin her zaman pazarda yer bulduğunu kaydetti.
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder