Yeni
Loading...

Evlenmek İsteyenler Aşk Sokağı'nda Buluştu



Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'ne 25 kilometre uzaklıktaki Muratlar Köyü'nde düzenlenen geleneksel 'Köy Hayırı'nda, bine yakın genç, Aşk Sokağı'nda buluştu.

Bir asırlık geçmişe sahip olan geleneksel 'Köy Hayırı' geleneği Muratlar Köyü'nde bu sene de sürdürüldü. Muratlar Köyü'nden başlayıp ormanlık alana kadar uzanan Aşk Sokağı'nda bine yakın genç dolaşarak gönüllerinin sultanlarını aradı. Çevre ilçelerden Bayramiç ve köylerinden aşk sokağında bir araya gelen gençler, birbirileri ile tanışıp evliliğe giden yolda ilk adımı attı. Saat 09.00'dan itibaren sokakta gezen gençler, öğlende, 100 kazanda pişirilen geleneksel köy keşkeğinden yedikten sonra yine Aşk Sokağı'na çıkarak kendilerine uygun bir eş aradı. Kendilerine uygun bir eş bulanlar sevinirken, bulamayanlar ise gönüllerinin prens ve prenseslerini aramayı bir sonraki köy hayrına erteleyerek Aşk Sokağı'ndan ayrıldı.

Muratlar Köyü Muhtarı Muharrem Savaş, dedelerinin ve ninelerinin de bu sokakta tanışıp evlendiğini, bunun çok eski fakat çağdaş bir gelenek olduğunu ifade söyledi. Muratlar Köyü'nden 79 yaşındaki Şevket Güngör, eşini 5 yıl önce kaybettiğini ve yeniden evlenmek istediğini için Aşk Sokağı'na geldiğini söyledi.

Son zamanlarda Bayramiç'in 5 köyünde ayrı ayrı köy hayrı yapılmasının Muratlar Köyü'ndeki hayır ve Aşk Sokağı'na ilgiyi geçmiş yıllara oranla biraz azalttığı belirtildi.

Çanakkale / Bayramiç 13 Mayıs 2013 DHA
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder