Yeni
Loading...

Aşırı Yağışlar Şeftali Ağaçlarını Kuruttu



Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde aşırı yağışlar nedeniyle meyve ağaçları kurudu. En büyük zararı ise şeftali ağaçları gördü.

Bayramiç ovası ve köylerinde etkili olan aşırı yağmur nedeniyle meyve ağaçları kururken, özellikle yöredeki üreticilerin en büyük gelir kaynağı olan ve 'Bayramiç Beyazı' olarak tescillenen tüysüz beyaz şeftali ağaçlarının kuruması üreticileri perişan etti. Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, olayı uzmanlara incelettiklerini belirtip, "Aşırı yağışlar nedeniyle taban topraklarda yüzde 30, meyilli arazilerde bulunan meyve ağaçlarında yüzde 20, kumlu topraklarda ise yüzde 10 oranında zarar olduğunu belirledik. Kiraz ve erik ağaçlarında da kuruma var. Ama zararın büyük çoğunluğu bölgedeki üreticinin yüzünü güldüren, 'Bayramiç Beyazı'nda olması üreticiyi kara kara düşündürüyor" dedi.

Pehlivan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bir yazı gönderdiklerini ve kuruyan şeftali ağaçlarının Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) kapsamına alınmasını istediklerini dile getirdi.

Üreticilerden Nurettin Sümbül de "60 dönümlük şeftali bahçemde şeftali ağaçlarımın yüzde 80'i kurudu. Hepsini keseceğim. Zararım çok büyük" diye konuştu.

15 Mayıs 2013 DHA
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder