Yeni
Loading...

Sabri'nin kalbi Rümeysa'da atıyor



İzmir’de, Ege Üniversitesi Hastanesi’nde 6 aydır özel cihaza bağlı olarak yaşam savaşı veren 14 yaşındaki Rümeysa Nur Orak, Çanakkale’de motosiklet kazasında ağır yaralandıktan sonra beyin ölümü gerçekleşen 13 yaşındaki Sabri Can Şener’in kalbiyle hayata bağlandı.

Geçen çarşamba günü saat 17.30'da Bayramiç’te, Mimar Sinan Sokak ile Zeki Şimşek Caddesi kavşağında meydana gelen kazada, Sabri Can Şener, kullandığı plakasız motosikletle Ahmet İsoc yönetimindeki otomobille çarpıştı. Kazada ağır yaralanan Vali Ekrem Özsoy Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Sabri Can Şener, Bayramiç Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından Çanakkale Devlet Hastanesi’ne sevkedildi. Yoğun bakım ünitesinde tutulan Şener’in beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine, ailesi kendilerine ölmesi halinde organlarının bağışlamalarını isteyen oğullarının organlarını bağışlama kararı aldı. İzmir ve Bursa’dan gelen sağlık ekipleri, Şener’in kalp, karaciğer, böbrekleri ve kornealarını aldı. Talihsiz Sabri’nin karaciğeri ve bir böbreği Bursa Acıbadem Hastanesi’nde iki ayrı hastaya, diğer böbreği ile korneaları da Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi’nde üç hastaya nakledildi.

KALP RÜMEYSA’YA

Sabri Can Şener’in kalbiyle, İzmir’deki Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedavisi süren Rümeysa Nur Orak hayat buldu. Geçen Temmuz ayında rahatsızlandıktan sonra nakil yapılması gerektiği söylenen ilköğretim 7'nci sınıf öğrencisi Rümeysa Nur Orak’a, 6 ay önce de kalbi desteklenmesi için özel cihaz takıldı. Rümeysa’ya, ikinci yaşamı için beklediği kalp, başarılı bir operasyonla nakledildi. Rümeysa’nın, ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesindeki kontrollerinin devam ettiği bildirildi.

Kızının yeniden hayat bulmasıyla buruk bir mutluluk yaşadığını dile getiren Osman Orak, “Kızım hayat buldu ama, bir başka aileye ateş düştü, onlar acı çekti. Biz her zaman kalp naklinin olması yerine, kızımızın kalbinin eski sağlığına kavuşmasını istedik. Çünkü, nakil bir başka kişinin acı yaşamasıyla olacaktı. Kızımızın rahatsızlığından önce, organ bağışlarının dinen caiz olup olmadığını bile düşünürdüm, ama artık böyle düşünmüyorum ve organ bağışı çağrısında bulunuyorum” dedi.


Haber Kaynağı: DHA
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder