Yeni
Loading...

Sabri Can 6 kişiye hayat verecek



Çanakkale Bayramiç'te iki hafta önce organlarını bağışlayan 13 yaşındaki Sabri Can'ın, geçirdiği kaza sonucu beyin ölümü gerçekleşti. Organları 6 kişiye nakledilecek olan Sabri Can Şener'in, bir belgesel filmden etkilenerek ailesinden organlarını bağışlamasını istediği öğrenildi.

Bayramiç ilçesinde ikamet eden Sabri Can Şener, iki gün önce motosikletiyle bir otomobile çarpması sonucu ağır yaralanarak, Çanakkale Devlet Hastanesi Genel Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alındı. Bütün müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine babası Erhan ve annesi Aygül Şener, çocuklarının isteği üzerine organlarını bağışladı. Kalbinin İzmir'de bir kız çocuğuna, karaciğer ve bir böbreğinin Bursa Acıbadem Hastanesi'nde iki hastaya, bir böbreğinin de Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi'nde bir kişiye, iki korneasının da aynı hastanedeki iki hastaya takılması kararlaştırıldı.

'MELEĞİN KANADINDA' FİLMİNDEN ETKİLENMİŞ

Çanakkale Organ Nakli Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, konuyla ilgili açıklamasında, Sabri Can Şener'in 14 gün önce TRT'de seyrettiği ve organ naklini konu alan "Meleğin Kanadında" isimli filmden sonra ailesine, kendisine bir şey olması durumunda organlarını bağışlamasını söylediğini aktardı. Dr. Ülkü, "Sabri Can Şener de bir melek oldu ve başkalarına can verdi." dedi.

Organ nakli konusunda duyarlı olunması gerektiğine dikkat çeken acılı baba Erhan Şener ise çocuğunun bedeninin toprakta çürümesi yerine insanlara faydalı olmasını istediklerini söyledi. Şener, çocuğunun organlarını bağışlamasını şöyle anlattı: "14 gün önce evde çay içerken filmi izledik. Oğlum çok etkilendi. Hatta kız çocuğum da etkilendi, hepimiz etkilendik. Çocuğum bana, 'Baba, bana bir şey olursa benim de organlarımı bağışla.' dedi. Hep beraber, 'Bağışlarız.' dedik. 14 gün sonra vefat etti ve isteği oldu."
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder