Yeni
Loading...

Sen misin Kız Kaçıran!




Eşlerini küçük yaşta kaçıran iki arkadaşa 8 yıl sonra hapis şoku

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'ne bağlı Çavuşlu Köyü'nde, 14 yaşındayken kaçırdığı eşiyle 8 yıl önce evlenen iki çocuk babası 32 yaşındaki Rıfat Arslan açılan kamu davasından aldığı 4 yıl 3 ay, eşini aynı yaşta kaçıran bir çocuk babası 30 yaşındaki Hüseyin Varol ise 4 yıl hapis cezası kesinleşince cezaevine girdi.

İlçeye bağlı Beşikköy'de yaşayan Rıfat Arslan, Çavuşlu Köyü'nden 22 yaşındaki Arzu Arslan'ı, aynı köyde yaşayan arkadaşı Hüseyin Varol ise yine Çavuşlu Köyü'nden 22 yaşındaki Emel Varol'u henüz 14 yaşındayken kaçırdı. Ancak ailelerin şikayeti üzerine çok geçmeden genç aşıklar yakalandı. 'Küçük yaşta kız çocuğunu hürriyetinden yoksun kılma' suçundan tutuklanan Hüseyin Varol ve Rıfat Arslan, kızların 15 yaşına basıp ailelerinin izniyle nikah kıyınca, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Arslan Çifti'nin Melisa ve Aliberk, Varol çiftinin de Kadriye ismini verdikleri çocukları dünyaya geldi. Rıfat Arslan ve Hüseyin Varol hakkında açılan Çanakkale Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki kamu davası, 8 yıl sonra sonuçlandı. Rıfat Arslan, 4 yıl 3 ay, Hüseyin Varol ise 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Haklarındaki hapis cezası, Yargıtay tarafından da onanan Arslan ve Varol Çanakkale E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

"ÇOCUKLARIMA NASIL BAKACAĞIM?"

Yevmiye ile tarlada işçilik yapan Rıfat Arslan'ın eşi Arzu Aslan, bir gece ansızın polislerin kocasını evden alıp götürdüklerini ve ne olduğunu dahi anlamadığını söyledi. Olayı araştırınca, 8 yıl önce kendisini kaçırma olayıyla ilgili olduğunu öğrenen Arzu Arslan, "Eşimi seviyorum. İki çocuğumuz ve mutlu bir yuvamız var. Babam ve kayınpederim çok fakir insanlar. Eşim de cezaevine girdi. Şimdi çocuklarıma nasıl bakacağım? Son çare olarak, yardım alabilmek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurdum" diye dert yandı.

"ÇOCUĞUMUN PSİKİLOJİ BOZULDU"

Tarım işçisi olarak çalışan Emel Varol ise, eşinin cezaevine girmesinin ardından Beşik Köyü'ndeki kayınpederinin yanına sığındığını söyledi. Varol, "Babası cezaevine girince çocuğumun psikolojisi bozuldu. Okula dahi gitmek istemiyor. Çanakkale Devlet Hastanesi'nde psikolojik tedavi görüyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, eşimin serbest kalması için mektup yazdım. Af kapsamına sokulmasını istedim. Böyle bir olay yüzünden yuvalar dağılmamalı. Bir an önce eşlerimize kavuşmayı bekliyoruz" diye konuştu.
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder