Yeni
Loading...

İş Bulamayan Ziraat Mühendisi Garson Oldu



İŞTE TÜRKİYE GERÇEĞİ

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde, 5 yıl önce Trakya Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden mezun olan ve kısa süre önce evlenen 27 yaşındaki Cihan Arıcıoğlu, iş bulamayınca bir çay ocağında 20 TL yevmiye ile garson oldu.

Bayramiç İlçesi'nde yaşayan ve dar gelirli bir ailenin çocuğu olan yeni evli Cihan Arıcıoğlu, 5 yıl önce Trakya Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü'nden mezun oldu. Arıcıoğlu bu süre içinde Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) da girip 70 puan aldı, ancak ataması yapılmadı. Büyük umutlarla aldığı diplomasıyla değişik yerlerde iş arayan, 6 ay önce evlenen Cihan Arıcıoğlu, ailesini geçindirebilmek için bir çay ocağında garsonluk yapmaya başladı.

Bayramiç'te Yeliz Kaya'ya ait çay ocağında garsonluk yapan Arıcıoğlu, günde 20 TL yevmiye alıyor. İş aramaya devam ettiğini dile getiren Cihan Arıcıoğlu, şöyle dedi:

"Üniversiteyi kazandığımda çok sevinmiştim. İyi bir meslek olduğu için ziraat mühendisliğini seçtim. Ama sadece devlet değil, özel sektörde de başvurmadığım yer kalmadı, iş bulamadım. 6 ay önce de evlendim. Evimi geçindirmek için de arkadaşım olan Yeliz Kaya'nın çay ocağında işe başladım. Bir yandan da daha iyi bir iş arıyorum."

  - Çanakkale / Bayramiç
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder