Yeni
Loading...

Bayramiç elması için coğrafi işaret alınacak



İlçenin ünlü meyvesinin tescillenmesi için yapılan eğitim çalışmaları tamamlanırken, ürünün dış pazarlarda satılmasının önü açıldı

Çanakkale Ziraat Odası ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi'nin birlikte yürüttüğü ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Bayramiç Elmasının Coğrafi İşaret Tescili ve Pazarlama Başarısı" adlı projenin eğitim çalışmaları tamamlandı. Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, "Bayramiç elmasının patenti için bin üretici eğitimden geçirildi. Projemiz tamamladık. Artık elmanın patenti için yaklaşık 2 yıl bekleme süremiz var" dedi.

Fuarlara katılım
Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, "Bayramiç elmasının tescili için eğitim çalışmaları tamamlandı. Bayramiç'teki eğitim sonunda bine yakın üreticiye plaket ve belgeleri verildi. Bayramiç elmasının patenti için artık projelerimiz tamamlandı. 1.5-2 yıl bekleme süresi var. Artık biz bu ürünlerimizi dış pazarlarda da satılmasını istiyoruz. Önümüzdeki süreçte Paris'teki gıda fuarında valiliğimizin katkılarıyla 100 metrekare stant açılacak. Bu fuarda ürünlerimizi en iyi şekilde tanıtacağız" dedi.

Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, ÇOMÜ ile bin üreticiye sertifika dağıttıklarını belirterek, "Üreticilerimizi ürünleri yetiştirmeleri kapsamında bu eğitimde her şekilde nasıl daha iyi bir üretim yapabilmeleri konusunda gerekli eğitimi verdik ve kendilerini uyarılarda bulunduk. Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve ÇOMÜ'nün bahçe işleri bölümü ile çalışmalara başladık. Biz Bayramiç elmasının kaliteli üretiminin yanı sıra çevre ve insan sağlığını da dikkat ediyoruz. Artık insanlarımız az ilaçlanmış markalı, kaliteli elma yiyebilecekler" diye konuştu. Çanakkale'de 116 Jandarma Alay Komutanlığı'ndaki her bir askere elma dağıtmak istediklerini söyleyen Pehlivan, "Buradan Genel Kurmay'a çağrı yapıyorum. Ayrıca önümüzdeki günlerde Genel Kurmay Başkanlığı'na bu konuyla ilgili olarak detaylı bir mail atacağım. Yurt dışında İtalya'da bile askerlere elma dağıtımı yapılan proje var. Bizim Çanakkale'de soğuk hava depolarımızda muazzam bir elma stoğumuz var" dedi.


MUSTAFA SUİÇMEZ (ÇANAKKALE)
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder