Yeni
Loading...

Uğur Mumcu Bayramiç'te Anıldı



Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, ölümünün 20. yılında Bayramiç ilçesinde anıldı.

Bayramiç Eğitim-Sen temsilciliği üyeleri, Mumcu'nun ölümünün 20. yılında dolayısıyla öğretmenevinin bahçesinde toplanarak, Akbulut Meydanı'na kadar yürüdü.

Eğitim-Sen Bayramiç Temsilciliği Başkanı Barış Demir, burada yaptığı basın açıklamasında, Mumcu'nun, 24 Ocak 1993'de karanlık ellerce vahşice öldürüldüğünü bildirdi.

Mumcu'nun, yaşamı boyunca her türlü haksızlıkla, yolsuzlukla, gericilerle, mücadele ettiğini, onların kirli işlerini ortaya çıkardığını, her şartta Atatürkçülüğü, laikliği, demokrasiyi ve tam bağımsız Türkiye'yi savunan Aydın bir gazeteci olduğunu ifade eden Demir, şöyle dedi:

"Hep Türkiye'yi bekleyen tehlikelere işaret etti, haklı çıktı. Ancak katledildi. Ölümünün üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen katilleri, ne yazık ki devletin söz vermesine rağmen hala bulunamadı. Her faili meçhul cinayet gibi karanlık bir sır olarak kaldı. Uğur Mumcu'yu kim veya kimler öldürdü- Olaydan sonra suikastı İslami Hareket Örgütü, İBDA-C, İslami Cihat gibi örgütler üstlendi. Ancak neden hangi amaçla olduğu aydınlatılamadı. Ardındaki gerçek güçler belirlenemedi. Tıpkı Kubilay olayında olduğu gibi Uğur Mumcu'yu da bu topraklar üzerinde gizli çıkarları olan emperyalist güçler katletmiştir. Uğur Mumcu'yu laik, demokratik Cumhuriyeti içlerine sindiremeyen, uygarlıktan nasibini almamış Cumhuriyet düşmanları katletmiştir."

Muhabir: Sabahattin Sallama
Yayıncı: Haluk Yüksel - Çanakkale
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder