Yeni
Loading...

Öğretmenler, Serbest Kıyafetle Derse Girdi



Eğim-Bir-Sen Bayramiç Şubesi üyesi öğretmenler, serbest kıyafetle derse girdi. Bayramiç Milli Hakimiyet İlköğretim Okulu kantininde toplanan öğretmenler, 1982 model darbe ürünü çağ dışı olarak gördükleri kılık kıyafet yönetmenliğini protesto etti.

Sendika Temsilcisi Mustafa Özcan, burada yaptığı basın açıklamasında "Eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunun genel yetkili sendikası olarak bugün ülke genelinde iş yerlerine ve derslere serbest kıyafetle gidiyoruz. Burada, 1982 model darbe ürünü, çağ dışı kılık ve kıyafet yönetmeliğini protesto etmek için toplanmış bulunuyoruz" dedi.

Dünyanın, demokratikleşme ve özgürleşmeye doğru cesur adımlar atarken, devlet memurlarına adeta üniformalı asker muamelesi yapıldığını bildiren Özcan, şöyle konuştu: "Ense tıraşı, sakal, favori, bıyık, tırnak uzunluğu ile ilgilenen, çalışanların kot ve benzeri pantolon giyemeyeceği hükmünü içeren, inancı gereği başını örtme ihtiyacı duyan ve tercihinden dolayı saygı duyulması gereken kadın çalışanlara başörtüsü yasağı getiren darbe döneminin ürünü, çağ dışı yönetmeliği tanımadığımızı haykırmak için buradayız.

Ülkemizde 1930 yılında seçme, 1934 yılında seçilme hakkı verilen kadınların, 2013 yılında hala ne giyeceklerine karar verme hakları olmaması ve başörtüsü konusundaki yasaklamaların çağ dışı şekilde devam ettirilme gayretleri boşunadır. Olağanüstü dönemlerin oluşturduğu psikolojik baskılardan ve bıraktığı tortulardan bir an önce kurtulmak istiyoruz.

Darbe dönemlerinin dayatması olan kamu çalışanlarına kılık ve kıyafet zorunluluğu insan tabiatına aykırıdır. Yönetmelikle getirilen yaptırımların da pratikte hiçbir değeri yoktur. Toplumu eğiten, çocuklarımızı geleceğe hazırlaması için ellerine emanet edilen öğretmenlerin nasıl giyineceğine karar verme salahiyetini, ona tanımamak açık bir basiretsizliktir."

 Eyleme katılan öğretmenler, basın açıklamasının ardından serbest kıyafetle derse girdi.

Muhabir: Sabahattin Sallama
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder