Yeni
Loading...

Tarımsal Kuraklık Kriz Merkezi Toplandı




Çanakkale Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi toplantısı Vali Yardımcısı İzzet Ercan Başkanlığında yapıldı.

 İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya, Bayramiç ve Ezine İlçe Kaymakamları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Akkuş, İl Kriz Merkezi üyesi ilgili kurumların temsilcileri, Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi üyesi Üretici örgütleri, Sulama Kooperatifleri ve Sulama Birlikleri başkanları katıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Yardımcısı İzzet Ercan, Tarımsal Kuraklığın en önemli doğal afet olduğunu, buna karşı önlemlerin kuraklık olayı başlamadan önce alınması gerektiğine dikkat çekti. Daha sonra konuşan İl Müdürü Mustafa Akkuş, küresel ısınmanın neden olduğu iklim değişikliğinden en fazla etkilenecek ülkelerden birinin Türkiye olduğunu söyledi.

Toplantıda Tarımsal Kuraklık İl Eylem Planı ile ilgili olarak kurumların 2012 yılında yaptıkları çalışmalar hakkında, Tarımsal Kuraklık il Kriz Merkezi üyelerine bilgi verildi. Daha sonra Vali Yardımcısı İzzet Ercan, Tarımsal Kuraklık İl Eylem Planı ile ilgili olarak üyelerin talep ve önerilerini aldı. Toplantıda, Tarımsal Kuraklık İl Eylem Planının güncellenip, ilgili kurumlarca 2013 yılında da Eylem Planında belirtilen çalışmaların yapılması kararı alındı.
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder