Yeni
Loading...

Bayramiç'te Aşure ve Semâ Coşkusu



Bayramiç Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen "Hz. Mevlânâ'yı Anma Etkinliği"nde, Bayramiç halkı, öğrenciler, akademisyenler, siyasi partilerin ilçe temsilcileri bir araya geldi.

 ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğu'nun, dün akşam saatlerinde Bayramiç Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlediği "Hz. Mevlânâ'yı Anma Etkinliği" büyük beğeni topladı. Muharrem Ayı nedeniyle tüm katılımcılara aşure ikramıyla başlayan program açılış konuşmalarıyla devam etti.

Bayramiç Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yard. Doc. Dr. Ali Karabayır yaptığı konuşmada, ÇOMÜ'nün dünya üniversiteleri arasında marka olma yolunda ilerlediğine değinerek; "Farklı alanlardaki etkinlikleri Bayramiç'te de yaşatmak istedik. Dünyanın en büyük mevlevîhanesine sahip bir şehirde bir ilke imza atarak üniversite bünyesinde semâ ekibi oluşturan Tasavvuf Topluluğu'na ve akademik danışmaları Halit Kuşku'ya teşekkür ediyorum. Halit Kuşku aynı zamanda okulumuzun değerli hocalarındandır, kendi içimizden bir değer yetiştirdiğimiz için gururluyuz." dedi.

 "Kötü ayırır, iyi birleştirir"

Karabayır'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Tasavvuf Topluluğu akademik danışmanı Halit Kuşku; "Bizler coğrafi keşiflerden önce Amerika Kıtası'nın haritasını çizen Piri Reis'in evlatlarıyız, mikrobu ilk icat eden Akşemseddin'in evlatlarıyız. Bir toplumun, bir milletin can damarı o toplumun kültürüdür. Ancak kültürleri üzerine kurulan toplumlar ayakta kalabilir." dedi. Hz. Mevlânâ'nın yaşam felsefesine değinen Kuşku sözlerini şöyle sonlandırdı: "İyi ile kötüyü ayrıştıran tek bir nokta vardır; kötü daima ayırır, iyi ise daima birleştirendir." Konuşmaların ardından Tasavvuf Topluluğu Semâzenleri ve Mutrıban ekibi tarafından icra edilen semâ töreni misafirlerinden büyük beğeni topladı. ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğu'nun Muharrem Ayı etkinliklerinin iki gün daha devam edeceği kaydedildi. 27 Kasım Salı günü 12.00'da, Anafartalar Yerleşkesi Süleyman Demirel Konferans Salonu önünde, 28 Kasım Çarşamba günü 12.00'a ise Terzioğlu Yerleşkesi ÖSEM önünde aşure ikramı ve semâ töreni olacağı belirtildi.
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder