Yeni
Loading...

VektöreL Dünya Çizimi

Bu dersimizde bir nevi “vektörel dünya” yapacağız. Çok işinize yarayacağına eminim. Üstelik yapımı çok basit
Dersimiz bittiğinde alacağınız sonuç:

_____________________________________
Adım 1: 60 pixel‘e 60 pixel Transparent yeni bir sayfa açıyoruz.
Pencil Tool yani kalemi seçip 4 px‘lik uç ile sol ve alt tarafı şekildeki gibi çiziyoruz. (Not: SHIFT tuşuna basılıyken çizerseniz dümdüz bir çizgi yapabilirsiniz.)

Edit =>Define Pattern seçeneği ile çizdiğimiz bu köşeyi Pattern olarak kaydediyoruz. Ben adını çizgi olarak kaydettim. İleride dünyanın meridyen ve paralel çizgileri olarak kullanacağız
Adım 2: 500×500 pixel‘lik yeni bir sayfa açıyoruz. Ellipse Shape Tool ile bir yuvarlak çiziyoruz. (Not: SHIFT tuşuna basılıyken tam bir daire çizer.)

Adım 3: Yuvarlak çizdiğimiz layer’a sağ tıklayıp Blending Options ayarlarına giriyoruz. Ve aşağıdaki ayarları uyguluyoruz.



Adım 4: Yeni bir laye açıp Edit =>Fill diyoruz; Contens bölümündeki Use: Seçeneğini Pattern olarak seçip Custom Pattern yazan yerin yanındaki oka basıp çıkan Pattern seçeneklerinden en son eklediğimiz (ben adını çizgi koymuştum) Pattern’i seçip Ok diyoruz.

Adım 5: Bu haritayı bilgisayarınıza indirip dünyanın neresinden bakmak istiyorsanız o kıtayı yuvarlak şeklimize göre konumluyoruz. (Harita için link)

Adım 6: Yuvarlak şeklimizin layer’ına CTRL tuşuna basarken tıklıyoruz. (Bu işlem yuvarlağı tekrar seçmemizi sağlayacak.)

Adım 7: Çizgili layer’ı seçip layer sıralamasında en üste getiriyoruz ve Filter =>Distort =>Spherize efektini tıklıyoruz ve Amount değerini 100%, mode: Normal yapıyoruz. Aynı efekti harita layer’ı için de uyguluyoruz.

Adım 8: Select menüsünden Inverse‘yi seçip yuvarlağın dış alanını seçmiş oluyoruz. Ve harita layer’ına tıklayıp DELETE tuşuna basıyoruz. Böylelikle dışarıda kalan parçalardan kurtulmuş oluyoruz.


Adım 9: Çizgilerin bulunduğu layer’ı Overlay olarak, haritanın bulunduğu layer’ı da Color Dodge olarak seçiyoruz. (Overlay ve Color Dodge seçeneklerinin olduğu yeri üstteki görüntüden anlayabilirsiniz.)
Ve sonuç:

Biraz yörüngeye sokmak için çevirirsek:
Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder