Yeni
Loading...

VELİLER İSTEDİ, MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OLMAZ DEDİ


 İlçemizde yaklaşık 4 yıl önce depreme dayanıksız gerekçesiyle yıkılan okulların yerine okul yapılmaması, yıllardır velileri ve öğrencileri mağdur etti.

    İlçemizde bazı okullar birleştirilerek ikili öğretime geçildi. Fakat bu durum eğitimde birçok sorunu beraberinde getirdi. Minik öğrenciler sabahın zifiri karanlığında okula gitmek zorunda kalırken, öğleden sonra eğitim gören öğrenciler ise akşam karanlığında evlerine dönmek zorunda kaldı. Okulların kısa sürede yapılacağı söylenmişti fakat aradan yıllar geçmesine rağmen sadece bir okul inşaatı hala devam ediyor ve bitmedi. Bu okulun bu yıl açılıp açılmayacağı da hala kesin değil.

   Hal böyle iken Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Mustafa Gülşen Çınaroğlu Anadolu lisesi ile Atatürk Anadolu Lisesini birleştirmek istemesi Velileri çileden çıkardı.Veliler okullarından ayrılmak istemediklerini ve iki okulun birleşmesi halinde Eğitimde ciddi sıkıntıların yaşanacağını belirterek Milli Eğitim Müdürü Mehmet ETİK ile bir toplantıda buluştu. Mehmet ETİK kamu tasarrufları konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çanakkale ilçeleri içinde okulların birleştirilmesi ile ilgili yazılı tutanağın kendilerine ulaştığını belirtti. Kendi düşüncesinin de yıllardır aynı olduğunu belirten ETİK Bayramiç'te iki Anadolu lisesinin fazla geldiğini ifade etti.

    Okulları ordan oraya taşıyarak çözüme ulaşmaya çalışan Milli Eğitim Müdürüne tepkiler her geçen gün çığ gibi büyüyor. Veliler müdür ETİK'in aldığı kararların Bayramiç Eğitimine yarar değil zarar getirdiğini belirterek; ''Bizler veliler olarak İki lisenin birleşmesinin sıkıntılarını ve getireceği sancılı durumu kendilerine anlattık fakat Müdür ETİK bey kendi düşüncesini bize dikte etmeye çalıştı. Bayramiç'te Eğitim başarısı zaten yerlerde sürünüyor. Veliler olarak biz bu konuyu önce Çanakkale Valilğine dagha sonra Bakanlığa kadar taşıyacağız. Bir kişi istedi diye Bayramiç velileri ve öğrencileri mağdur edilemez''dediler. 

Google Plus'da Paylaş

BENZER YAZILAR

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder